Nika Prevc in Nika Križnar še naprej navdušujeta (VIDEO)

Smučarski skoki 20. Jan 20247:51 > 10:06 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenija slavi novo skakalno zmago. Po včerajšnjem slavju Nike Prevc na posamični preizkušnji, je dan pozneje skupaj z Niko Križnar poskrbela za nov uspeh Slovenk. Obe Niki sta suvereno dobili super ekipno tekmo parov. Drugo mesto sta osvojili Kanadčanki in tretje Avstrijki.

“Super tekma je za nama. Zelo sem vesela, da nama je uspelo. Že nestrpno se veselim jutrišnje tekme,” je bila po zmagi zadovoljna Nika Križnar. “Kljub temu, da danes moji skoki niso bili čisto pravi, sva še vseeno z Niko prikazali premočne skoke za vse in sva bili na koncu zelo zadovoljni,” pa je za smučarsko zvezo povedala Nika Prevc.

“Še en uspešen dan je za nami v Zau z novo zmago na superekipni tekmi. Naveza Nika in Nika je danes delovala odlično in z lahkoto pokorila konkurenco. Jutri gremo še na zadnjo tekmo in upajmo, da se lahko še enkrat dokažemo kot ekipa v zelo dobri luči,” je dodal pomočnik trenerja Anže Lavtižar.

Takoj pobegnili in suvereno slavili

V prvi seriji sta bili tako Nika Prevc kot Nika Križnar najboljši v svoji skupini in si pred nadaljevanjem priborili 4,3 točke naskoka pred Avstrijkama. Tretja Kanada je zaostajala 9,4 točke.

V drugi seriji je Slovenijo na prag zmage popeljala Križnar, ki je pristala pri 98 metrih in Avstrijko Jacqueline Seifriedsberger preskočila za kar 12,5 točke. Nato je druga Nika doskočila pri 97,5 metra in prednost pred prvima zasledovalkama, ki sta bili pred finalom Kanadčanki, povišala na ogromnih 14,1 točke. Več ali manj je bilo jasno, da bi lahko Sloveniji novo zmago odnesel le še čudež.

Ta se ni zgodil. Križnar je ob vse boljšima Kanadčankama (Abigail Strate in Alexandria Loutitt) ohranila zadostno točkovno zalogo, da je Prevc ob zadnjem skoku zgolj še potrdila novo slovensko slavje, čeprav je Loutitt z 99,5 metra poskrbela za razdaljo dne. 18-letna Slovenka je za konec pristala pri 97 metrih, medtem ko je Slovenija na vrhu ohranila 12,5 točka naskoka.

Druga zmaga v dveh dneh

V petek je Nika Prevc na posamični preizkušnji vpisala že peto tekoče zime. S tem je skakalka iz Dolenje Vasi še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ta zdaj znaša 89 točk. Nika Križnar je zasedla 4. mesto.

V nedeljo bo v Zau še ena posamična preizkušnja.

Sledi Ljubno

Skakalke se bodo nato vrnile v Evropo in svetovni pokal nadaljevale na Ljubnem ob Savinji, kjer bo že 13. svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske. Tekmi bosta 27. in 28. januarja.

V dolini pod Rajhovko bo poskrbljeno tudi za pester spremljevalni program s posebnimi aktivnostmi za najmlajše.

Foto: Aleš Fevžer

Vsi športni navdušenci lahko vstopnice kupijo na prodajnih mestih Eventima, bencinskih servisih in preko spleta. “Vsi, ki bi želeli podpreti sanacijo posledic poplav in pomagati prebivalcem Zgornje Savinjske doline, lahko pomagajo tudi preko SMS donacije na 1919, z vsebino LJUBNO5 ali LJUBNO10,” so zapisali prireditelji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!