Šok: poškodba prvega slovenskega skakalca zime

Smučarski skoki 24. Jan 202410:13 4 komentarji
FOTO: Aleš Fevžer

Anže Lanišek si je na včerajšnjem treningu poškodoval koleno, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Anže Lanišek se je poškodoval na treningu v Planici. Opravil je vse potrebne preiskave pod budnim očesom reprezentančnega zdravnika, dr. Mateja Drobniča. “Na treningu je pri doskoku Anže utrpel poškodbo desnega kolena. Diagnoza je pokazala, da je poškodovana notranja stranska vez, vendar na srečo operacija ni potrebna. Začasno bo moral nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca,” je pojasnil.

Vse to se je zgodilo tik pred svetovnim prvenstvom v poletih na Kulmu, ki ga bo tako sedemindvajsetletnik moral izpustiti. Jutri bodo skakalci opravili uradna treninga in kvalifikacije, v petek in soboto pa bodo na sporedu štiri serije posamične tekme. Ekipna preizkušnja bo nato v nedeljo. Laniškovo mesto v slovenski reprezentanci bo prevzel Žiga Jelar. V ekipi bodo še Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc in Domen Prevc.

Lanišek ostaja optimističen: “Počutim se dobro. Moja pozornost je že usmerjena v uspešno rehabilitacijo in načrtujem vrnitev še to sezono. Sem vesel, da poškodba ni bila hujša.”

Lanišek je najboljši slovenski skakalec v letošnji sezoni svetovnega pokala. Trenutno se nahaja na šestem mestu v skupnem seštevku s 550 točkami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje