Ste v Planici zaman čakali petkovo tekmo? To so možnosti

Smučarski skoki 31. Mar 202318:33 0 komentarjev
Planica 2023
Foto: Aleš Fevžer

Zmagovalec petkovega skakalnega sporeda v Planici je postal veter. Ta je bil premočan in preveč nestabilen za varno izvedbo tekmovanja. Organizatorji so pojasnili, kakšne so možnosti gledalcev, ki so čakali več kot tri ure, a s kupljenimi vstopnicami niso dočakali začetka posamične tekme.

Prva tekma na zaključku svetovnega pokala bi se morala začeti ob 15. uri. Slab obet je predstavljala že odpoved poskusne serije uro pred prvimi načrtovanimi poleti. Slabo vreme je vztrajalo, v Planici je tudi rahlo rosilo, vodstvo tekmovanja pa je večkrat prestavilo predviden začetek. Vse skupaj bi se po odločitvi žirije moralo začeti ob 17. uri, a po poletih nekaj predskakalcev je postalo jasno, da je tokrat zmagal veter.

11.500 gledalcev, kolikor je danes obiskalo dolino pod Poncami, je zaman čakalo na tekmovalne polete štirideseterice, ki si je nastop priborila v četrtkovih kvalifikacijah. Smučarska zveza Slovenije je pojasnila, kakšne so možnosti kupcev vstopnic.

Če ste imetnik redne vstopnice za petkovo tekmo, imate dve možnosti. Tisti, ki ste lastniki vstopnic za stojišče, si lahko brezplačno ogledate nedeljsko tekmo (2. aprila ob 10. uri) ali pa prejmete povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico.

Če ste imetnik vstopnice za tribuno, pa lahko prejmete kupnino na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico.

Vsi, ki ste vstopnice kupili na prizorišču (ne glede na njihovo vrsto), se za informacije obrnite na elektronska naslova [email protected] ali [email protected].

Planica, finale v poletih, spored:

sobota, 1. april: 8.45 posamična tekma (ena serija), 10.00 ekipna tekma (dve seriji)

nedelja, 2. april: 10.00 posamična tekma (najboljših 30 v svetovnem pokalu)