Nogometni Maribor se prebuja: popolna mobilizacija pred derbijem

Nogomet 3. Dec 202311:47 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Še nekaj ur in slovenski nogomet se bo znova ustavil. V Ljudskem vrtu bo na sporedu drugi letošnji večni derbi v sezoni, ko se bosta znova udarila Maribor in Olimpija. V štajerski prestolnici verjamejo, da je lahko tokratni obračun velikih rivalov prelomnica, ki bo rezultatsko krivuljo znova obrnila navzgor. Pod Kalvarijo se obeta izvrstna navijaška kulisa.

“Vsi na derbi!” je poziv, ki je te dni v Mariboru znova zelo glasno slišan in viden. Za to so poskrbeli člani navijaške skupine Viole, ki so po mestu razobesili transparente, ki opozarjajo na to, da je danes v mestu ob Dravi velik nogometni dan.

Potem ko je včeraj velik del prvoligaškega sporeda odneslo slabo vreme, današnji večni derbi zaradi vremena ni pod vprašajem. Obeta se tudi prava navijaška kulisa, kljub temu, da je Maribor v hudi rezultatski krizi in da bi lahko ob današnji zmagi Brava proti Muri v derbi vstopil celo s 5. mesta prvenstvene lestvice, v Ljudskem vrtu danes pričakujejo okrog 8.000 navijačev. Za primerjavo, v septembru je evropska Olimpija derbi v Stožicah odigrala pred 5380 navijači.

FOTO: Jure Banfi.

“Derbi se ne igra, derbi se zmaguje. Upam, da se bo krivulja za nas obrnila v pozitivno smer, če gledamo zadnje tekme proti Olimpiji. Verjamem, da smo trenutno na začrtani poti, kot si jo je začrtal nov strokovni štab. Verjamem pa tudi, da bodo soigralci dali vse od sebe, da tri točke ostanejo doma,” je v Sportklubovem intervjuju razmišljal poškodovani kapetan Maribora Martin Milec, ki verjame, da bo derbi prelomnica, na kateri bodo vijolice krivuljo rezultatov obrnile navzgor.

Olimpija lovi prvega, Maribor tretjega

A tudi Olimpija bo imela v Ljudskem vrtu številčno podporo. Člani navijaške skupine Green Dragons svoje člane pozivajo, naj nedeljo izkoristijo za pot v Maribor, kjer so se nazadnje zmage na derbiju sicer veselili Mariborčani. Letos februarja je bilo 2:0 za vijoličaste, ki pa so zeleno-belim morali priznati premoč na zadnjem derbiju v Ljubljani, ko je Olimpija slavila z 2:1.

Če bodo varovanci Zorana Zeljkovića, ki bo vodil svoj prvi večni derbi na klopi zmajev, uspešni tudi tokrat, se bodo vodilnim Celjanom ob tekmi več približali na dve točki zaostanka. Zmaga Maribora pomeni, da bi se na enako razdaljo vijolice približale tretjeuvrščenemu Kopru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!