Zajc po drugem mestu: Še znam leteti, lahko si oddahnem

Foto: GEPA Pictures/Mario Buehner via Guliver

V slovenskem taboru lahko po dveh tekmah na letalnici na Kulmu z optimizmom zrejo proti vrhuncu sezone v Planici. Tretje mesto Domna Prevca v soboto in drugo mesto Timija Zajca pa sta zgolj še dodatno potrdila, da slovenski orli zares blestijo in uživajo v smučarskih poletih.

“Po dolgem času sem spet na stopničkah. Še znam leteti in lahko si oddahnem. Za mano je super dan. V soboto sem v finalu naredil res dolg skok, dobil dobre občutke in nato je res šlo. Danes sem v finalu vedel, da moram iti na polno. Kraft je bil malenkost krajši in pridobil sem mesto. Granerud pa je res v odlični formi,” je po tekmi za TV Slovenija povedal Timi Zajc.

Po odličnem vikendu in stopničkah tako v soboto kot tudi v nedeljo je s predstavami zadovoljen tudi Robert Hrgota.

“Zelo lep vikend, dva fanta na zmagovalnem odru. Včeraj Domen tretji, danes Timi z dvema res odličnima skokoma drugo mesto. Tudi Anže je danes naredil napredek, igra točk je zmanjkala za še višjo uvrstitev. Nivo skakanja pri obeh je bil danes res na visoki ravni. Tudi Domnov, mogoče le z manjšo napako. Kakšni fantje so danes mogoče naredili malo slabše skoke kot včeraj. Kot ekipa pa ponovno šest fantov v finalu. Ponovno zmagovalni oder. Vidimo, da je nivo skakanja res visok. Vsaj pet fantov je imelo ta vikend skoke med najboljših šest. To nas pomirja za nadaljevanje sezone in verjamem, da lahko to nadaljujemo,” je po tekmi dejal glavni trener slovenske reprezentance.

Anže Lanišek je bil izredno zadovoljen po skoku v finalu. Foto: AP Photo/Florian Schroetter via Guliver

Domen Prevc nekoliko manj sproščen, Lanišek popravil vtis

Junak sobotne preizkušnje Domen Prevc je tokratno tekmo končal na 12. mestu. In čeprav je bil skok v finalu zelo podoben tistemu včerajšnjemu, pa je bila glavna razlika, da tokrat v prvi seriji ni poletel izjemno daleč, kar je bila posledica manjših napak. “Lep vikend je za mano. Včeraj super tretje mesto, danes soliden 12. rezultat z manjšimi napakami oz. manj sproščenimi skoki na mizi. Lepa popotnica oz. temelji za nadaljevanje sezone,” je sklenil včeraj tretjeuvrščeni.

Vidno nasmejan in zadovoljen z obema poleta danes pa je bil Anže Lanišek. Na sobotni tekmi je bil na 13. mestu, tokrat pa se je vrnil v najboljšo deseterico. Poleta, dolga 225 in 221 metrov, sta zadostovala za 9. mesto.

“Stopnjeval sem skoke. Zadnji dan sem pokazal najboljše tu. To še ni to, a sem precej bolj zadovoljen in z dobrimi občutki odhajam s Kulma,” je dejal najboljši slovenski skakalec to zimo.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Willingenu.

Komentari

Vaš komentar