Trenerski poraz Livia Magonija

Alpsko smučanje 23. Jan 202311:47
Katharina Liensberger in Livio Magoni. Foto: GEPA pictures/HaraldxSteiner via Guliver

Italijanski smučarski trener Livio Magoni, ki je v dveh obdobjih deloval tudi v Sloveniji, po vsega devetih mesecih zapušča avstrijsko reprezentanco, v kateri je skrbel za Katharina Liensberger.

Pri avstrijski reprezentanci so tudi uradno potrdili nepričakovano hiter konec sodelovanja s trenerjem specialistke za tehnični disciplin Katharine Liensberger. Italijan Livio Magoni še pred svetovnim prvenstvom dviguje roke. Razlogi za nenadno prekinitev pogodbe se skrivajo tako v slabših rezultatih avstrijske (vele)slalomistke, ki v tej zimi še ni bila boljša kot peta, kot tudi v jezikovni pregradi med trenerjem in smučarko.

Nekdanja prva slalomistka svetovnega pokala je v novi sezoni osvojila vsega 114 slalomskih točk, kar jo uvršča na 14. mesto, v veleslalomu pa jih ima na svojem računi 91 in je še za dve mesti slabša. Po novem bo Katharina Liensberger, ki je deloma delovala samostojno, v celoti vključena v avstrijsko ekipo za tehnični disciplini.

Livio Magoni se je tako znova znašel na trenerski tržnici, še tretjič pa se je od delodajalca ločil na nenavaden način. Začelo se je s sporom z ekipo Petre Vlhove. Lani je deloval v slovenski reprezentanci, kjer je skrbel za Meto Hrovat. Napovedano dolgoročno sodelovanje pa se je končalo po enem letu. Aprila se je preselil v Avstrijo, ki jo zdaj zapušča pred vrhuncem sezone.

Magoni se je sicer kot trener podpisal pod veliki pohod Petre Vlhove. Bil je vodja njene ekipe ter alfa in omega projekta velikega kristalnega globusa. Pred tem je pečat pustil v taboru Tine Maze, kjer je bil dve leti desna roka Andree Massija.

Komentari

Vaš komentar