Slovenci zaostali zgolj za izjemnimi Avstrijci

Smučarski skoki 20. Jan 202417:51 > 17:52 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski via Guliver

Slovenija je na ekipni tekmi smučarjev skakalcev v Zakopanah osvojila drugo mesto. Slovenske barve so zastopali Lovro Kos, Domen Prevc, Peter Prevc in Anže Lanišek. Boljša je bila zgolj Avstrija, ki je bila razred zase.

Po prvi seriji so imeli Avstrijci pred Slovenijo 13,6 točke prednosti. Toda v drugi seriji je ta prednost le še narasla, na koncu so avstrijski skakalci slavili z več kot 50 točkami prednosti.

Michael Hayböck, Manuel Fettner, Jan Hörl in Stefan Kraft so v drugi seriji prikazali še nekoliko boljše skoke od slovenskih orlov, ki so imeli na drugem mestu več kot 30 točk prednosti pred Nemčijo.

Veliko bolj napeto je bilo v boju za tretje mesto. Nemci so imeli lepo prednost po prvi seriji, toda na koncu so trepetali za stopničke, rešil jih je šele izjemen skok Andreasa Wellingerja.

“Za nami je super tekma, odlično drugo mesto, fantje so res dobro oddelali, odskakali so na zelo visokem nivoju, tako da gredo res lahko samozavestno jutri na tekmo,” je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Robert Hrgota.

Jutri bo na sporedu še posamična tekma, kjer bo znan tudi zmagovalec poljske turneje. Slovenija je imela pred ekipno tekmo 53,5 točke prednosti pred Avstrijo, ki pa so pred nedeljsko tekmo to razliko zmanjšali na vsega 2,4 točke.

Zmagovalna reprezentanca bo prejela nagrado v višini 50 tisoč evrov.

Rezultati:

Od začetka prejšnje sezone so na sedmih moških ekipnih tekmah zmagale štiri različne države: Avstrija (4), Poljska, Nemčija in Slovenija pa imajo po eno zmago. Slovenci so letos zmagali v super ekipnem tekmovanju v Wisli.

Slovenija bi lahko v svetovnem pokalu v moški ekipni konkurenci še tretjič osvojila dve zaporedni zmagi, potem ko je v obdobju od marca 2013 do januarja 2014 nanizala tri zaporedne ekipne zmage (vključno z zmago v Zakopanah) in dve zaporedni zmagi v obdobju januar-februar 2013 (Zakopane in Willingen). Toda tokrat so bili boljši Avstrijci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!