Beograd: Dončić ne bo kril stroškov pogreba žrtev streljanja

Košarka 5. Maj 202321:50 2 komentarja
Foto: Profimedia

V Beogradu so se slovenskemu košarkarskemu zvezdniku Luki Dončići zahvalili za ponujeno pomoč. Stroške pogrebov bo po besedah predsednika mestne skupščine vendarle prevzel Beograd. Ob tem pa spomnimo, da je Dončić obljubil "neposredno in dolgoročno podporo učencem, učiteljem in družinam prizadetih v tragediji."

Predsednik skupščine Beograda Nikola Nikodijević povedal, da je mesto prevzelo stroške pogreba osmih otrok in šolskega varnostnika, družini Dončić pa se je za dobrohotno ponudbo zahvalil.

“Mesto Beograd se zahvaljuje družini Dončić za izrečeno sožalje in javno izraženo željo, da prevzame stroške pogreba umrlih učencev v OŠ Vladislav Ribnikar, a javnost obveščamo, da smo vse od trenutka, ko je predsednik skupščine obljubil pomoč prizadetim, vseskozi v navezi z njimi. Ena od prvih dogovorjenih stvari je bilo kritje vseh stroškov in organizacijo pogrebov,” je povedal Nikodijević.

Ob tem pa vse posameznike in institucije iz Srbije in širše regije preusmerja, da se s svojimi donacijami obrnejo na humanitarne ustanove socialne zaščite Beograd. “Mesto bo meščane sproti obveščalo o vseh nadaljnjih aktivnostih,” je še dodal.

Odziv predsednika skupščine Beograda se je nanašal na pobudo slovenskega zvezdnika, ki se ga je huda tragedija močno dotaknila. “Zaradi smrti nedolžnih življenj otrok se mi je strlo srce. Moje misli so z družinami žrtev in celotnim narodom. Moja fundacija ob tem težkem in nesrečnem dogodku podpira vse družine, učence in učitelje OŠ Vladislava Ribnikarja,” je na Twitterju zapisal košarkar in dodal, da bo s svojo fundacijo vsem sorodnikom žrtev, učencem in učiteljem osnovne šole Vladislava Ribnikarja nudil dolgoročno pomoč. Podrobnosti ni razkril, je pa obljubil, da bo o njih javnost sproti obveščal.

O njegovi potezi že obširno poročajo v Srbiji in tudi v svetu, ESPN med drugim piše, da bo Dončić kril tudi stroške pogrebov vseh umrlih in strokovne pomoči za prizadete.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje