Dončić se je vrnil “domov”, navdušil, po petih minutah pa obsedel

Košarka 10. Okt 202321:09 2 komentarja
Luka Dončić
Foto: profimedia

Dallas je priprave na prihajajočo sezono lige NBA nadaljeval v španski prestolnici, kjer je Luko Dončića in soigralce pričakal madridski Real. Slovenski reprezentant je igral le slabih pet minut, v tem obdobju pa dosegel devet točk. Zaradi preventivnih razlogov je igro hitro zapustil, Real pa je na koncu premagal Dallas s 127:123.

Že pred dvobojem med Dallasom in Realom je bilo jasno, da Luka Dončić na “domačem” parketu WiZink Centra ne bo preživel veliko časa. Ubada se namreč s poškodbo mečne mišice, zato Dallas z njim ne želi tvegati.

Dončić je igral štiri minute in 53 sekund, nato pa ga je trener Dallasa Jason Kidd povlekel iz igre. V zelo omejenem času pa je 24-letnik vseeno uspel navdušiti zbrano množico. Dosegel je namreč devet točk, zadel tri mete za tri točke, dodal pa še lepo asistenco do centra Derecka Livelyja, ki je zaključil z zabijanjem.

Navijači v Madridu so Dončića sprejeli z odprtimi rokami, klub mu je pripravil prav posebno dobrodošlico.

V kadru Dallasa ni bilo Kyrija Irvinga, poleg Dončića so v prvi peterki začeli Dante Exum (lani še član Partizana), Derrick Jones Jr., Grant Williams in Dereck Lively.

Po tem, ko je Dončić sedel na klop, so njegovi sedanji in nekdanji soigralci uprizorili dokaj ekshibicijsko tekmo brez prave obrambe, v kateri sta obe ekipi že precej pred koncem presegli stotico.

Na koncu je po preobratu v zadnjih minutah Real zmagal s 127:123. Pri ameriški ekipi je bil najbolj razpoložen Tim Hardaway z 21 točkami, pri Realu pa Facundo Campazzo z 20, od tega je dosegel zadnjih devet točk Madridčanov.

Real Madrid je še drugič zapored na medsebojni tekmi ugnal tekmeca iz lige NBA. Pred sedmimi leti, ko je Dončić še nosil dres belega baleta, je v Madridu gostovala Oklahoma z Russellom Westbrookom. Real je zmagal po podaljšku s 142:137, takrat 17-letni Dončić pa je vknjižil tri točke, pet skokov in štiri podaje.

Dallas zadnja tekma pripravljalnega obdobja pred novo sezono lige NBA čaka v noči na 21. oktober, ko se bo pomeril z Detroitom.

Dončića je pred dvobojem pozdravil tudi predsednik madridskega kluba Florentino Perez.

Perez in Dončić.
Perez in Dončić. Foto: profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje