Fergiejevi fantje v en glas: Drži se "šefe"!

Premier Liga 6. Maj 201812:32 > 12:34
Paul Gilham, Getty Images

Otok je včeraj pretresla novica o resnem zdravstvenem stanju Sira Alexa Fergusona, ki je moral zaradi možganske krvavitve na operacijo. Besede podpore prihajajo iz vseh strani.

Rdeči vragi so že včeraj postregli z uradno objavo, v kateri so zapisali, da je Sir Alex Ferguson uspešno operacijo dobro prestal in da okreva, v prihodnjih dneh pa lahko pričakujemo dodatne novice o stanju legendarnega trenerja.

Od njegovih nekdanjih varovancev se je med prvimi oglasil David Beckham, ki je ob sliki na Instagramu zapisal: “Nadaljuj z borbo šef. Molim zate in mislim na Cathy ter vso družino.

https://www.instagram.com/p/BiaKgdJHL_5/


Oglasil se je tudi zdajšnji kapetan Uniteda Michael Carrick, ki ga je novica pretresla, hitro okrevanju pa je nekdanjemu trenerju in kasneje tudi sodelavcu zaželel Mike Phelan.Oglasil se je tudi dolgoletni kapetan Manchestra Wayne Rooney, ki se je v letošnji sezoni vrnil k Evertonu: “Hitro okrevanje, z mislimi sem pri tvoji družini. Ostanite močni.

Pričakovano se je oglasil tudi njegov “nogometni sin” Cristiano Ronaldo, ki je prav pod Fergusonovim vodstvom postal superzvezdnik.

Nekdanji vratar Uniteda Peter Schmeichel, ki je za rdeče vrage igral do leta 1999, je Fergusonu sporočil: “Prosim te, bodi močen in zmagaj!


Z mislimi so pri Fergusonovi tudi nekateri njegovi največji rivali iz časov profesionalno kariere. Oglasili so se pri mestnem tekmecu Manchester Cityju in tudi pri Arsenalu.

Ferguson je United vodil med letoma 1986 in 2013, rdeči vragi pa so v tem obdobju osvojili kar 13 naslovov angleških prvakov, dvakrat pa slavili tudi v ligi prvakov.