Kako bi bil videti tek na 100 metrov med Kylianom Mbappejem in Usainom Boltom?

Atletika 6. Mar 202418:10 1 komentar
Kylian Mbappe
Foto: Profimedia

Izdelana je bila simulacija, ki prikazuje, kako bi lahko potekal tek na 100 metrov med Usainom Boltom in Kylianom Mbappejem glede na njuno največjo zabeleženo hitrost.

Napadalec Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe je na nogometnem igrišču že nekajkrat dosegel nekaj impresivnih hitrosti.

Februarja 2021 je na tekmi Ligue 1 proti Marseillu v 11 sekundah pretekel celotno igrišče in dosegel najvišjo hitrost 36 km/h.

V torek pa je ob zmagi PSG-ja v ligi prvakov nad Realom Sociedadom na 100 metrov dosegel čas 10,9 sekunde.

Kako bi se odrezal proti Boltu?

Čas 24-letnika na 100 m ni bil nikoli zabeležen na atletski stezi, vendar so na kanalu YouTube Speed Showdown izračunali čas na podlagi njegove največje zabeležene hitrosti 38 km/h.

Poskus, ki si ga lahko ogledate spodaj, prikazuje virtualno dirko z različnih zornih kotov kamer, vključno s pogledom Mbappeja, ki ga že na začetku prehiti Jamajčan.

Morda bo za marsikoga presenečenje, vendar se Mbappe v lanski sezoni lige prvakov ni znašel na seznamu desetih najhitrejših igralcev.

Namesto tega sta skupno največjo hitrost zabeležila takratni nogometaš Šahtarja Mihajlo Mudrik, ki zdaj igra za Chelsea, in Ousmane Dembele.

Po podatkih s spletne strani lige prvakov sta oba v določenem trenutku skupinskega dela dosegla hitrost 36,6 km/h.

Napadalec AC Milana Rafael Leão je bil tretji z največjo hitrostjo 36,5 km/h, tesno mu je sledil Federico Valverde iz Reala Madrida (36,3 km/h).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje