Na mitingu v Kranju favoriti niso dopustili presenečenja

Atletika 8. Jun 202322:39 0 komentarjev
Agata Zupin (Foto: Peter Kastelic / AZS)

Po mitingih na Ptuju in v Slovenski Bistrici so se slovenski atleti zbrali v Kranju. Zaradi prenove objekta v Ljubljani je atletski klub Mass svoj tradicionalni miting, ki je letos sovpadal s 100. obletnico kluba in atletike v Ljubljani, priredil v Kranju. Reprezentanti so dobro opravili svoje naloge.

Prva je vlogo favoritinje na Mednarodni atletski ligi Telekom Slovenije v “solo teku” na 400 m z ovirami potrdila Agata Zupin, ki je bila na generalki pred evropskimi igrami na Poljskem zadovoljna z dosežkom 56,79, ne pa tudi s tehnično izvedbo teka.

“Tehnično na ovirah nisem naredila vsega v redu in v zaključku sem bila še zelo močna. Zato je čas v redu. Bo pa treba te tehnične težave na treningu popraviti, saj se mi v drugem delu teka ponavljajo,” je povedala atletinja, ki si želi dober nastop konec meseca na evropski igrah, kjer bo imela tudi močno konkurenco.

Klojčnik in Mišmar Zrimšek brez konkurence

Brez prave konkurence je bila tudi Petja Klojčnik v teku na 800 m, z 2:06,90 je tekmice prehitela za 10 in več sekund. Njeno usodo je kasneje v teku na 1500 m ob zmagi z dosežkom 4:14,66 delila Maruša Mišmaš Zrimšek.

“Današnjo tekmo sem vzela kot trening. Ampak vedno rada pridem na domače tekme, kjer zame navijajo domači navijači. Sicer pa formo tempiram za svetovno prvenstvo avgusta v Budimpešti in upam, da se bo še dvignila,” je za STA povedala atletinja, ki je v petek v Firencah z izidom 9:10,07 izboljšala lasten slovenski rekord v svoji paradni disciplini 3000 m zapreke.

Soliden je bil tudi dosežek Brine Likar (6,19 m) v skoku v daljino. Pika Kern Bikar je 200 m pretekla v 24,11 sekunde in zaostala le za Hrvatico Veroniko Drljačić. Eva Pepelnak je bila najboljša v troskoku – 13,27 m.

Reprezentani z dobrimi predstavami

Prepričal je tudi Blaž Zupančič v suvanju krogle. Orodje je zalučal 19,22 metra daleč, 70 cm manj od osebnega rekorda. “To je lep obet za nadaljevanje sezone. Pred evropskimi igrami pa si želim še kakšno tekmo, saj bi bilo odlično, če bi naslednji vikend nastopil še enkrat. Sem v procesu treninga in tekme mi res manjkajo. Vesel pa sem, da se počasi približujem osebnemu rekordu.”

V teku na 800 m je Žiga Jan z 1:50,75 v napetem dvoboju v finišu premagal Anžeta Svita Požgaja (AADS). Ločilo ju je 15 stotink sekunde. Robert Renner je s 5,40 m dobil skok s palico.

Napet boj se je obetal v skoku v daljino. Na koncu se je zmage s 742 cm veselil Tan Černigoj, ki je omenjeno daljavo dosegel v obeh zadnjih skokih. Dino Subašić je zaostal devet centimetrov. Jan Luxa je s 15,63 m dobil troskok.

Tekma se je po tradiciji končala z memorialno disciplino Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana. V hladnem vremenu je bil na 18. izvedbi po pričakovanjih najboljši ta čas najhitrejši Slovenec Anej Čurin Praprotnik.