Darko Milanič nov izziv našel na Bližnjem vzhodu

Nogomet 8. Jun 202319:56 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Darko Milanič je novi trener nogometnega kluba Baniyas, ki igra v prvi ligi Združenih arabskih Emiratov. Najtrofejnejši slovenski trener je bil nazadnje na klopi ciprskega prvoligaša Anorthosisa.

“Nogometni klub Baniyas je sklenilo pogodbo s slovenskim trenerjem Darkom Milaničem za vodenje prve nogometne ekipe od začetka naslednje sezone 2023/24. Pri podpisu pogodbe so sodelovali njegova ekscelenca Abdullah Al-Ghailani, lastnik kluba, trener in njegov agent,” so uvodoma zapisali pri Baniyasu.

Milanič je bil nazadnje trener ciprskega prvoligaša Anorthosisa, pred tem pa nikoli ni vodil nogometnega kluba izven meja stare celine. Baniyas je sicer aktualno sezono sklenil na 11. mestu, v ligi pa skupno nastopa 14 ekip.

“55-letni slovenski trener ima veliko izkušenj na nogometnih zelenicah, saj je pred tem treniral v več mednarodnih ligah, kot je druga angleška liga, poleg tega pa je vodil več ekip v ligah kot so: Avstrija, Ciper in Slovenija,” so še dodali pri prvoligašu iz Združenih arabskih emiratov ob prihodu Milaniča.