Odločen odgovor Kristjana Čeha v Estoniji. “Maroko je bil le slab dan”

Atletika 23. Maj 202419:21 0 komentarjev
Kristjan Ceh
Kristjan Čeh. FOTO: Aleš Fevžer.

Kristjan Čeh je nastopil na mitingu v Jöhvi v Estoniji in z rezultatom 68,60 metra v sijajni konkurenci v metu diska zasedel drugo mesto.

Po slabem nastopu na mitingu diamantne lige v Marakešu, kjer je disk vrgel vsega 64,64 metra daleč in zasedel sedmo mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev na kateremkoli tekmovanju od leta 2019, je Kristjan Čeh danes svoje delo v Estoniji, kjer trenira in živi, opravil precej bolje.

V Jöhvi v Estoniji, kjer je lani vrgel državni rekord (71,86 metra) je v izjemni konkurenci – nastopali so praktično vsi najboljši – z rezultatom 68,60 metra zaostal le za Litovcem Mikolasom Alekno, ki je vrgel 22 centimetrov več, prehitel pa olimpijskega in svetovnega prvaka, Šveda Daniela Stahla, ki je tokrat dosegel rezultat 66,69 metra.

Čeh je že v prvi seriji disk vrgel 68,4 metra daleč, najboljši izid dne pa mu je uspel v drugi seriji. V tretjem in četrtem mestu je ostal brez rezultata, v peto je vrgel 64,95, v šesto pa 65,89 metra.

Tretji je bil trikratni finalist svetovnih prvenstev in finalist olimpijskih iger, Avstralec Matt Denny iz Avstralije, ki je vrgel 67,99.

Dokazal, da je bil Maroko le slab dan

“Hja, za 22 centimetrov mi je ušla zmaga. A je bila to obenem povsem drugačna tekma kot prejšnja v Marakešu. Tudi prva tekma, na kateri sem hitreje delal z nogami v krogu za izmet. Veliko boljše je bilo, posebej začetek tekme. V tretji seriji sem presegel 70 m, a z minimalnim prestopom. Zadnji trije meti niso bili sicer na tej ravni, a tudi ne slabi. Imel sem dobro in stabilno tehniko vse čas tekmovanja,” je nastop za STA strnil Čeh.

“Ni mi bilo težko tokrat nastopiti, četudi mi na prejšnji tekmi ni šlo. Prišel je pač tudi tak dan. A sem danes dokazal, da je bil v Maroku zame res le slab dan in da sem v veliko boljši formi, kar sem pokazal že na svoji uvodni diamantni ligi v Katarju z metom prek 70 m. Že na naslednjem treningu po Marakešu sem metal prek 65 m brez težav,” je pojasnil Čeh.

“Moja želja je, da na naslednji tekmi sestavim še bolje tehniko in če mi bo to uspevalo iz tekme v tekmo, potem bo to res odlično. Na ekipnem estonskem prvenstvu ne bom imel tekmecev, bo bolj boj sam s seboj, a se bom lahko še bolj osredotočil na tehniko. V Oslu pa bo znova najboljša svetovna konkurenca,” je dodal Čeh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!