Grd padec in zlom ključnice slovenske sprinterke v Španiji (VIDEO)

Atletika 23. Maj 202415:44 0 komentarjev
Joni Tomičič Prezelj (desno) se je v Španiji zgodila nesreča. FOTO: Aleš Fevžer.

Slovenska atletinja Joni Tomičič Prezelj je na mitingu v Španiji v teku na 100 metrov z ovirami grdo padla in si zlomila ključnico.

Joni Tomičič Prezelj je v zadnjih tednih nastopala po mitingih v tujini in upala na rezultat, ki ji bo prinesel nastop na evropskem prvenstvu, a se je izkušeni slovenski sprinterki zdaj zgodila velika nesreča.

Včeraj je v teku na 100 metrov z ovirami nastopala na mitingu v Castellonu in na predzadnji oviri izgubila ritem korakov, potem pa trčila ob zadnjo oviro, padla po tleh in nastop končala brez želenega rezultata.

Še veliko slabše volje je bila pozneje, saj se je izkazalo, da se je resneje poškodovala. Zaradi bolečin je 30-letna slovenska tekmovalka obiskala zdravnika, ta pa je po pregledu ugotovil, da ima zlomljeno ključnico.

Tomičič Prezelj je trenutno sicer na 49. mestu rankinga za uvrstitev na evropsko prvenstvo, na katerem bo v sprintu na visokih ovirah nastopilo 36 tekmovalk, po poškodbi, ki jo je staknila zdaj, je jasno, da je v Rimu ne bomo videli. Na zadnjem evropskem prvenstvu pred dvema letoma v Münchnu je bila zraven.

Padec Joni Tomičič Prezelj (na četrti stezi):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!