Pri le 34 letih preminil eden najboljših švicarskih maratoncev

Atletika 22. Apr 202411:57 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Švicarski maratonec Adrian Lehmann je med pripravami na züriški maraton doživel srčni infarkt. Čeprav je bilo sprva rečeno, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, je pozneje umrl.

Kot so v četrtek sporočili iz Švicarske atletske zveze, je 34-letnik med treningom doživel srčni infarkt. Zahvaljujoč nujni pomoči na kraju samem in delujoči reševalni verigi je Lehmannu uspelo pravočasno prejeti zdravniško oskrbo in so ga tudi nemudoma hospitalizirali.

Po poročanju švicarskih medijev je bilo zdravstveno stanje atleta sprva stabilno, pozneje se je izkazalo, da so bile posledice zastoja prehude, saj je dva dni po njem preminil.

“Smo globoko užaloščeni in pretreseni ob tej tragični novici. Izrekamo najgloblje sožalje njegovi družini in prijateljem ter jim želimo veliko moči v teh težkih časih,” je po tragični smrti sporočil predsednik Švicarske zveze Christoph Seiler.

Lehmann je eden najboljših švicarskih maratoncev. Lani je na züriškem maratonu s časom 2:11,44 dobil državno prvenstvo, na letošnji izvedbi teka pa si je želel priteči kvoto za nastop na prihajajočih olimpijskih igrah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!