Risi elito lovijo brez možnosti treninga na domačem ledu

Hokej 18. Apr 202419:30 0 komentarjev
Slovenska hokejska reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca se bo konec meseca na svetovnem prvenstvu divizije I skupine A poskušala znova prebiti med hokejsko elito. Toda risi so ostali brez možnosti za trening v Sloveniji, saj v tem trenutno ni na voljo ledena ploskev, ki bi omogočala treninge.

V dvorani Tivoli namreč ledene površine ni več od 17. aprila, primarna baza bi morala biti, kot je to že tradicionalno na Bledu, kar pa letos ni bilo možno zaradi težav z ledeno ploskvijo. Omenjalo se je tudi Maribor, toda očitno je bila na koncu najenostavnejša izbira odhod v Avstrijo.

Slovenski hokejisti bodo tako zadnji trening pred odhodom na pripravljalni tekmi v Pariz opravila v avstrijskih Borovljah. Iz Francije pa bodo risi odpotovali neposredno na prizorišče svetovnega prvenstva v Bolzano, kjer jih prva tekma z Južnimi Korejci čaka 28. aprila. Nato sledijo obračuni z Romunijo, Italijo, Japonsko in Madžarsko, pot med elito pa si bosta zagotovili najboljši dve ekipi turnirja.

Po uspešnem začetku pripravljalnega obdobja, ki so ga slovenski hokejisti kronali z dvema visokima zmagama nad še nepopolno avstrijsko reprezentanco (5:2 in 6:0), je zasedba pod vodstvom selektorja Eda Terglava vstopila v tretji teden treningov pred bližajočim svetovnim prvenstvom divizije I v Bolzanu. Po ponedeljku in torku v dvorani Tivoli so se risi v sredo odpravili na Poljsko.

Tekmi s Poljsko sta tretji in četrti test za slovensko reprezentanco. Zadnja dva pa sledita v naslednjem tednu, ko se bodo Slovenci 24. in 25. aprila dvakrat pomerili s Francijo v Parizu.

Prijateljske tekme Slovenije:

11. april: Slovenija – Avstrija 5:2
12. april: Avstrija – Slovenija 0:6 
18. april: Poljska – Slovenija 0:2
19. april: Poljska – Slovenija
24. april: Francija – Slovenija
25. april: Francija – Slovenija


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!