Tina Šutej: Preskočiti pet metrov je realen cilj

Atletika 27. Dec 202320:42 0 komentarjev
Tina Šutej
Foto: Aleš Fevžer

Za Tino Šutej je odlična sezona. Srebrna medalja v skoku s palico na evropskem dvoranskem prvenstvu ji je prineslo drugo mesto v izboru za slovensko športnico leta 2023. Zaostala je le za Janjo Garnbret. Na dosežek je še kako ponosna.

Skakalka s palico Tina Šutej si bo leto 2023 najbolj zapomnila po srebrni medalji na evropskem prvenstvu. Vseeno je takoj po končani tekmi v Istanbulu priznala: “Sem razočarana in jezna. Hotela sem biti prva.”

Uspeh je kljub temu velik. Za 35-letnico je bila to že četrta medalja na največjih tekmovanjih, prvič pa se je uvrstila med najboljšo trojico slovenskih športnic leta. “To je še eno priznanje, da je bila moja sezona zelo uspešna. Letos sem prvič med prvimi tremi. Sem ponosna, da mi je to uspelo. Lepo je, da se tudi drugi zavedajo, da so moji rezultati dobri, da me pri tem podpirajo. To je še zadnja nagrada letos. Imela sem uspešno leto,” je povedala Tina Šutej.

Na prireditvah, kot je Športnik leta, pa se še vedno ne znajde tako dobro kot na atletski stezi. “Zame osebno je tak dogodek tisočkrat hujši od kateregakoli tekmovanja. Tudi tam imam tremo, sem rahlo živčna. A to je tekmovalna trema, ki je dobra. Na takih prireditvah pa je pri meni vse zelo živčno, posebej ko morem kaj povedati. A vse mi je uspelo preživeti, tudi ta večer,” je povedala po dogodku v Cankarjevem domu.

Tina Šutej
Foto: Aleš Fevžer

Članica atletskega kluba Kladivar je o pretekli sezoni povedala: “Dvoranska sezona je bila zelo dobra, to sem potrdila s srebrno medaljo na evropskem prvenstvu. Tudi poleti sem imela dobre rezultate. Četrto mesto na svetovnem prvenstvu je mogoče celo boljše kot srebrna medalja v dvorani na EP. Tudi na to sem zelo ponosna.”

Dodala pa je: “Najbolj me veseli to, da napredujem. Da zvišujem svoj rekord. Dokler napredujem, imam možnost osvajati visoka mesta in medalje. Upam, da se bo tako nadaljevalo.”

Visoki cilji

Cilj Tine Šutej v prihodnji sezoni? Preskočiti pet metrov. “To je realen cilj. A za to bi se moralo vse poklopiti. Zdravje, pogoji, priprava. Sem sposobna preskočiti pet metrov, ni pa nujno da bom. Vse zvezde se morajo poravnati. Upam, da bom našla formulo.”

Poleg tega bo glavni poudarek sezone 2024 na olimpijskih igrah. A Tina Šutej se zaveda, da je do Pariza še daleč. “Olimpijske igre so glavni cilj, a osebno o njih še ne razmišljam. Atleti imamo pred seboj še dvoransko sezono in svetovno prvenstvo v dvorani. Ko bo dvoranske sezone konec, v začetku marca, šele lahko začnemo razmišljati o Parizu. Moja največja želja je, da bi na svojih četrtih olimpijskih igrah prišla do tako želene medalje.”

Slovenska skakalka s palico bo priprave pred novo tekmovalno sezono opravila v domačem klubu v Celju.

Tina Šutej
Foto: Aleš Fevžer

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!