Alberto Giuliani ni več turški selektor

Odbojka 27. Dec 202313:34 0 komentarjev
Alberto Giuliani
Foto: Profimedia

Potem ko je Alberto Giuliani zaradi finančnih težav predčasno zapustil bolgarski Hebar, je že jasno, da v novi prihajajoči sezoni ne bo več sedel na klopi turške izbrane vrste.

“Imeli smo pogodbo 1+1, a smo se po pogovoru z Albertom Giulianiem odločili, da se sporazumno razidemo. Hvaležni smo za njegovo predano delo in prispevek v naši reprezentanci,” je odhod Italijana potrdil predsednik turške odbojkarske zveze Mehmet Akif Üstündağ.

Nekdanji slovenski selektor je na klop Turčije sedel v začetku leta 2023 in si s Turčijo z zmago v zlati evropski zagotovil nastop na pokalu challenger, kjer je po zmagi nad Ukrajino Turčijo popeljal v elitno ligo narodov.

Ni veliko manjkalo od slovenskega skalpa

Blizu senzacije je tudi v osmini finala na evropskem prvenstvu. Njegova četa je proti Sloveniji že vodili z 2:0 v nizih, nato pa so se slovenski odbojkarji vrnili in zmagali po petih nizih.

Slovenci so na koncu osvojili bronasto odličje, še boljši pa so bili pod vodstvom Giulianija. 59-letni Italijan je s Slovenijo na EuroVolleyju 2019 in 2021 osvojil dve srebrni medalji.

Strokovnjak iz Macerate je zdaj brez dela, a glede na to, da je povsod, kjer je bil, za sabo pustil globok pečat, ne bo dolgo. Iran išče selektorja, a za zdaj je prvi favorit za naslednika Behrouza Ataeija Belgijec Vital Heynen.

Giuliani je od leta 2021, ko je zapustil Slovenijo, vodil Asseco Resovio, Olympiacos, Hebar in Turčijo. Le na Poljskem se je njegovo delo zaradi slabših izidov končalo prej, kot je sam želel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!