Ali Hamilton namerno zavlačuje podpis nove pogodbe?

Avtomoto 27. Jan 202314:12
Lewis Hamilton
Foto: AP Photo/Kamran Jebreili

Sedemkratni svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton še vedno ni podpisal nove pogodbe z Mercedesom. Po zadnjih informacijah bi do podpisa utegnilo priti šele med sezono.

Razlog se skriva v dejstvu, da naj bi Lewis Hamilton želel sprva videti, kako hiter bo novi dirkalnik z oznako W14, da se mu ne bi ponovil fiasko iz lanskega leta.

Mercedes je bil skozi celotno leto 2022 v podrejenem položaju v primerjavi s Ferrarijem in Red Bullom in na koncu sezono sklenil z eno samo zmago.

Hamiltonu se trenutna pogodba izteče konec leta, tako on kot šef ekipe Toto Wolff pa sta v zadnjem času večkrat izjavila, da pogajanj ne nameravata preložiti in da naj bi bila nova pogodba podpisana do konca zimskega premora. V medijih so se celo pojavile informacije o višini honorarja, ki ga bo Hamilton dobil po novi pogodbi, vendar so se nato oglasili iz Mercedesa in objavili, da se pogovori sploh še niso začeli.

Pri Mercedesu vztrajajo, da se nova pogodba podpiše čim hitreje, da si zagotovijo stabilnost na dirkaškem nivoju, medtem ko je načrt Hamiltona nekoliko drugačen. Britanec želi počakati prvih nekaj dirk, da bo ocenil, v katero smer se bo obrnil razvoj dirkalnika.

Otoški mediji so informacije iz Brackleyja kasneje postavili pod vprašaj, vse skupaj pa so nato potrdili še viri blizu Hamiltona in tako še dodatno začinili zadevo.

Spomnimo, da je bila sezona 2022 najslabša v karieri Hamiltona, saj je ostal brez ene same zmage, ob tem pa ga je v skupnem seštevku prehitel tudi moštveni kolega George Russell.

Komentari

Vaš komentar