Gajser v Franciji do novih stopničk

Avtomoto ostalo 10. Jun 201815:51 > 15:56
Getty Images

Motokrosist Tim Gajser se je na dirki svetovnega prvenstva v elitnem razredu MXGP v Saint Jean d'Angelyju znova uvrstil na zmagovalni oder, osvojil je tretje mesto.

Zmagal je vodilni v SP-ju Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je bil najhitrejši na obeh vožnjah. Drugo mesto je osvojil Italijan Antonio Cairoli, tretji pa je bil Tim Gajser, ki je na koncu za točko ugnal Francoza Clementa Desalla.

Gajser je v prvi vožnji po slabšem štartu na koncu prišel do četrtega mesta, v drugi pa se hitro prebil v ospredje in vozil le za Cairolijem. Herlings je hitro začel pospeševati in po dobri polovici vožnje Gajserja prehitel, nato pa za perfekten dan švignil še mimo Cairolija. Gajser je ostal na tretjem mestu in se razveselil novega lepega uspeha.

Na dirki v Franciji je nastopal tudi Klemen Gerčar, ki je s 25. mestom v prvi in odstopom v drugi vožnji vnovič ostal brez točk.

V skupnem seštevku se je na vrhu še bolj utrdil Herlings (486 točk), drugi je Cairoli (424 točk), tretji pa Desalle (351 točk). Gajser z 295 točkami zaseda šesto mesto.