F1 se vrača 5. julija – potrjeni termini za osem dirk

Formula 1 2. Jun 202011:13 > 11:13
Mark Thompson/Getty Images

Vodstvo Formule 1 je razkrilo prilagojeni koledar za začetek sezone, ki je bila ustavljena zaradi koronavirusa COVID-19.

Za sezono 2020 je zaenkrat potrjenih prvi osem evropskih dirk. Sezona se bo začela v Spielbergu v Avstriji 5. julija. Le tri dni zatem bo v Spielbergu še druga dirka z imenom VN Štajerske. Tretja dirka je na sporedu 19. julija v Budimpešti na Hungaroringu, nato pa že sledi poletni premor, ki bo tokrat dol le dva tedna.

Po premoru se bo karavana Formule 1 nato podala na Otok, kjer bo 2. in 9. avgusta dve dirki gostil Silverstone. Prva dirka bo običajna VN Velike Britanje, teden dni pozneje pa bo poseben Grand Prix v čast 70. obletnice prve velike nagrade na dirkališču, ki slovi kot rojstni kraj elitnega motošporta.

Po Silverstonu sledi VN Španije v Barceloni nato pa še dirki v Spa Franchochampsu in Monzi.

Trenutni načrt predvideva izvedbo dirk brez prisotnosti navijačev, ki pa se bodo vrnili na prizorišča takoj, ko bo to možno.

Preostale dirke v tej sezoni bodo odvisne od epidemioloških slik v državah, ki se še niso odpovedale organizaciji VN v tej sezoni. Prvi mož F1 Chase Carey načrtuje še najmanj sedem in največ deset dodatnih dirk, tekmovalno obdobje 2020 pa se bo končalo decembra.

Spored prvih osmih dirk sezone v F1:
5. julij: Spielberg, VN Avstrije
12. julij: Spielberg, VN Štajerske
19. julij: Budimpešta, VN Madžarske
2. avgust: Silverstone, VN Velike Britanije
9. avgust: Silverstone, VN ob 70. obletnici
16. avgust: Barcelona, VN Španije
30. avgust: Spa Francochamps, VN Belgije
6. september: Monza, VN Italije