Nečloveški pogoji jezijo dirkače formule ena

Avtomoto 9. Okt 20238:18 0 komentarjev
Lewis Hamilton
Foto: profimedia

Po dirkaškem vikendu za veliko nagrado Katarja, ki je Maxu Verstappnu prinesel tretji naslov državnega prvaka, so številni dirkači tarnali nad težkimi razmerami, v katerih so morali dirkati. Voznik Williamsa Logan Sargeant je moral predčasno zaključiti z dirko.

Logan Sargeant je ekipi dejal, da se ne počuti najbolje. Poskušal je dirkati naprej, na koncu pa se je odločil, da konča s svojo dirko. Nenazadnje se je v začetku tedna ubadal s simptomi gripe. Veliko težav je imel tudi drugi dirkač Williamsa Alex Albon, ki je po dirki komaj da splezal iz svojega bolida.

Dirkači so skoraj brez izjeme tarnali zaradi dehidracije in velike vročine v Katarju. “Zadnjih 20, 30 krogov je bilo vse megleno v hitrih ovinkih. Zdelo se mi je, da bom vsakič omedlel. Bilo je res izjemno težko,” je po dirki povedal Lance Stroll (Aston Martin), ki je moral skupaj z Albonom poiskati medicinsko pomoč zaradi prevelike izpostavitve vročini.

“Bilo je več trenutkov, ko sem mislim, da bom omedlel,” se je izjavi pridružil dirkač Mercedesa George Russell.

Finec Valtteri Bottas je včerajšnje dirkanje označil z mučenje, na meji dovoljenega.

Zelo slabo se je počutil tudi Alpinov Esteban Ocon, ki je v 15. krogu celo bruhal, kar v čelado. “Tale bo še dolga, sem si rekel. Poizkusil sem se osredotočiti. To se mi še ni zgodilo. Danes je bil res vroč dan. Vesel sem, da naslednje leto sem pridemo decembra.” Dodal je: “V dirkalniku je moralo biti 80 stopinj Celzija!”

Max Verstappen
Verstappen je v veliki vročini tretjič postal svetovni prvak. Foto: guliverimage

Prav zaradi velike vročine v Katarju je bilo lansko svetovno prvenstvo v nogometu v tej državi organizirano šele novembra oziroma decembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!