Po žvižgih s tribun pri Olimpiji napočil čas za samorefleksijo (VIDEO)

Nogomet 8. Okt 202322:03 1 komentar
Joao Henriques
Foto: Aleš Fevžer

Če je trener Olimpije Joao Henriques po četrtkovi bledi predstavi in porazu proti Slovanu iz Bratislave še branil svoje igralce, mu je po remiju proti skromnim Radomljam zmanjkalo izgovorov. "Odigrali smo grozno in zaslužili smo si, da smo bili kaznovani," je priznal Portugalec.

Igra Olimpije je v zadnjem obdobju daleč od navdušujoče. Temu primerni so tudi njeni rezultati, saj je na zadnjih šestih tekmah zmagala le enkrat, trikrat izgubila, še dvakrat pa remizirala. Nazadnje prav danes, ko so ji pomembne točke v boju za ubranitev državnega naslova odščipnile Radomlje (1:1). Predzadnja ekipa je predvsem v drugem polčasu domačinom povzročala ogromno preglavic, s kančkom več sreče pa bi Stožice lahko zapustila celo z drugo zmago v sezoni.

Predstava Ljubljančanov je bila tako kot že nekajkrat v letošnji sezoni predvidljiva, prepočasna in brez pravega navdiha, kar je močno ujezilo tudi njihove navijače, ki so nogometaše prvič v letošnji sezoni nagradili z žvižgi. Ti so se, pa čeprav le za kratek čas, s tribun zaslišali že sredi drugega polčasa, precej glasneje pa na stadionu odzvanjali po zadnjem pisku sodniške piščalke.

“Danes individualno in kolektivno nismo pokazali nič. V nogometu je najtežje doseči zadetek. To nam je sicer uspelo, a smo nato imeli še priložnost ali dve, da povišamo vodstvo, česar pa nismo storili. Namesto tega smo začeli delati napake in prejeli gol. Do konca smo bili nato brez pravih zamisli, kreativnosti in energije, da bi pritiskali. Včasih se takšne tekme zgodijo, a tudi ko smo brez navdiha, se moramo zavedati, da moramo zmagati, četudi na bolj pragmatičen način,” se je s pepelom posipal trener Olimpije Joao Henriques.

Portugalec za slabo predstavo svojih igralcev ni želel iskati alibijev in jo označil za nesprejemljivo, pogovor z novinarji po tekmi pa izkoristil tudi za opravičilo navijačem. Čeprav je priznal, da je zaradi današnjega neuspeha zaskrbljen, pa upa, da bo že po reprezentančnem premoru drugače. Vanj sicer vstopajo kot tretja ekipa prvenstva, saj jih je po prepričljivi zmagi nad Aluminijem s 4:1 na lestvici prehitel Koper.

Zadetka s tekme med Olimpijo in Radomljami:

Kaj je po tekmi še povedal Joao Henriques:

O tem, kaj je danes manjkalo Olimpiji:

“Vse. Ni izgovorov. Za nami je slaba tekma, zaslužili smo si tudi kritiko s tribun. Ničesar nismo storili za zmago. Izguba dveh točk je zaslužena kazen. Upam le, da bo to dobra lekcija za igralce, trenersko osebje, pravzaprav vse. Tudi ko igramo slabo, moramo zmagati. Tako je običajno pri velikih ekipah. Ko igrajo v Evropi, naslednjo tekmo ponavadi odigrajo slabše, a morajo zmagati. Nam to ni uspelo. Upam, da bomo to prekinili v času reprezentančnega premora, saj rabimo čas za osvežitev in nove zamisli.”

O tem, kje so razlogi za slabo predstavo:

“Ni jih. Lahko govorim o slabem stanju igrišča, ki igralcem onemogoča, da gradijo igro. Vse to je res, a morali bi biti boljši. Res je tudi, da fantje niso dovolj mentalno sveži. A ne bomo iskali izgovor. Odigrali smo grozno in zaslužili smo si, da smo bili kaznovani. Opravičujem se tudi navijačem, ki so nas prišli pogledati. Takšne tekme si ne zaslužijo in povsem upravičeno je, da so bili nezadovoljni. To so tudi jasno pokazali. To sprejmemo, saj je res.”

Foto: Filip Barbalič

O tem, kako zelo zaskrbljen je zaradi slabe igre:

“Vsakič, ko ne zmagamo, smo zaskrbljeni. Smo Olimpija, zato želimo dobiti vsako tekmo. Včasih dobro odigramo in ne zmagamo, a danes nismo pokazali ničesar. Ko je tako, je potrebno tudi nekaj samorefleksije. Pogovoriti se moramo med sabo, saj se to ne sme več ponoviti.”

O tem, kako prav bo sedaj prišel reprezentančni premor:

“Ta premor prihaja ob idealnem trenutku, saj ga zares potrebujemo. Od četrtkove do današnje tekme je minilo manj kot 72 ur, zato smo tudi posegli po številnih spremembah. Poleg tega so poškodovani David Sualehe, Agustin Doffo in Marko Mijailović. A to ni izgovor, proti Radomljam nam nič ni steklo. Nismo našli odprtih prostorov, nismo prihajali do situacij, ko bi lahko zabili, nismo znali zaustavljati protinapadov nasprotne ekipe …”

Foto: Filip Barbalič

O tem, da je bil že v prvem polčasu zelo frustriran:

“Ja, saj sem že na samem začetku začutil, kaj se bo zgodilo. Videl sem, da ekipa ni imela svojega dne in da nekateri igralci niso pokazali prave zagnanosti. Mentalno so tako iztrošeni, da se niso mogli pravilno odzvati. Na drugi strani je stala organizirana ekipa, ki je želela premagati Olimpijo. Spoštujem Radomlje, a da smo remizirali, je izključno naša krivda. Če bi pokazali naš minimum, ne maksimum, bi zmagali. A nismo storili niti tega.”

O tem, da ima Olimpijo eno najslabših obramb v ligi:

“Ne zaradi predstav v zadnjem obdobju. Zdaj je naša obramba precej boljša kot pred časom. Te težave so se pojavile na dveh, treh tekmah, ko smo prejeli štiri zadetke, a od tega je morda že tri mesece. Po tem smo morda prejeli po en gol, kar ne predstavlja prevelike težave.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje