Norris ostaja zvest moštvu iz Wokinga

Avtomoto 26. Jan 202420:27 0 komentarjev
Lando Norris
Lando Norris. Foto: profimedia

Britanski dirkač formule 1 Lando Norris bo ostal član ekipe McLaren. Kot je danes sporočila britanska ekipa, je Norris sklenil "večletno podaljšanje", podrobnosti pa ni razkrila.

Norrisa je sedanja pogodba vezala na McLaren do konca sezone 2025, podaljšanje pa je končalo ugibanja v svetu formule 1, da se bo 24-letni dirkač preselil k tekmecem v Red Bullu, najuspešnejši ekipi zadnjih let.

Pri McLarnu je sicer že od sezone 2018. Sezona 2023 je bila zanj doslej najuspešnejša v formuli 1, saj je v seštevku SP končal na šestem mestu, zbral pa je šest uvrstitev na zmagovalni oder.

“Glede na to, kaj smo dosegli lani, in upoštevajoč, da sem v ekipi že od začetka, je to tudi ekipa, s katero želim nadaljevati delo v formuli 1. Moji cilji pa so zmagovati in osvajati naslove,” je ob podaljšanju dejal britanski dirkač in dodal: “V ekipi se počutim kot v družini. Zato je ne želim zamenjati in končati nekje, kjer se ne bi dobro počutil.”

Norris ima v karieri dirkača v elitnem razredu doslej 103 nastope in 13 uvrstitev na zmagovalni oder, čaka pa še na prvo zmago.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!