Red Bullu zaradi Pereza zmanjukuje potrpljenja

Avtomoto 9. Jul 20249:41 0 komentarjev
Sergio Perez
Foto: Profimedia

Čeprav je pred le mesecem dni podpisal novo pogodbo, je dirkač Red Bulla Sergio Perez zaradi poraznih predstav pod vse večjim pritiskom, da obdrži svoj sedež v najboljšem moštvu v karavani formule 1.

Perez je na zadnjih šestih dirkah osvojil vsega 15 točk, posledično pa se znašel na udaru vse glasnejših kritikov. Med njimi je tudi nekdanji svetovni prvak Jenson Button, ki je prepričan, da bi moral Red Bull v primeru njegovih nadaljnjih slabih predstav zamenjati Mehičana.

Nov porazen nastop je Perez uprizoril konec minulega tedna v Silverstonu. Po neuspešnih kvalifikacijah je startal iz garaže, dirko pa na koncu sklenil šele na 17. mestu. “To je ogromna težava. Za sabo ima katastrofalen konec tedna, a po drugi strani je imel tudi smolo. To se mu ne bo dogajalo vsak vikend,«”je v pogovoru za Sky Sports dejal Button.

Kljub temu se v karavani formule 1 vse glasnejše govorice, da so 34-letniku pri Red Bullu šteti dnevi, kot ključni za njegovo prihodnost v moštvu pa naj bi bili naslednji dve preizkušnji na Madžarskem in v Belgiji. “Perez mora začeti osvajati točke, tudi če dirk ne zaključuje takoj za Maxom Verstappnom,” je poudaril Britanec.

Tako ne more iti v nedogled

Perez je v letošnji sezoni osvojil vsega 15 točk oziroma kar 104 manj kot njegov nizozemski moštveni kolega, ki se letos lahko pohvali tudi s tremi zmagami. “Tako ne more biti večno. Če na naslednji dirki ne osvoji točk, bodo morali pri Red Bullu prej ali slej v dirkalnik posesti nekoga drugega. Za dirkača to ni prijeten občutek, pravzaprav je grozno, a za moštvo je poimemeben tudi konstruktorski boj,” se je razgovoril Button.

Foto: AP Photo/Darron Cummings/Guliverimage

Čeprav je Perez nov dogovor, ki velja do konca leta 2026, podpisal pred mesecem dni, pa to še zdaleč ne pomeni, da ima sedež pri Red Bullu zagotovljen, saj pogodba vklučuje tudi klavzulo o uspešnosti.

“Zaveda se, da tako ne more iti v nedogled. V takšnem dirkalniku moraš osvajati točke. Ve kakšna je njegova vloga in kakšni so njegovi cilji. Nihče si ne želi najti forme bolj kot Sergio,” pa je po nedeljski dirki povedal šef rdečih bikov Christian Horner, prepričan, da bi moral njegov dirkač redno osvajati točke in preizkušnje zaključevati v najboljši šesterici. “Če želimo zmagati v konstruktorskem boju, potrebujemo oba dirkača,” je še sklenil Horner.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!