Rokavico Verstappnu vrgla še Mercedes in McLaren

Avtomoto 16. Sep 202312:44 0 komentarjev
Sainz
Foto: Profimedia

Na zadnjem prostem treningu pred popoldanskimi kvalifikacijami za veliko nagrado Singapurja je najhitrejši čas postavil Carlos Sainz. Španec je tako potrdil odlično formo Ferrarija, v treningu majhnih razlik pa sta drugo in tretje mesto zasedla George Russell in Lando Norris.

Ferrariju je pripadel tudi tretji trening pred jutrišnjo veliko nagrado Singapurja. Potem ko je bil v petek dopoldne najhitrejši Charles Leclerc, je zdaj drugič zapored najboljši čas postavil Carlos Sainz. Španec je 69 tisočink prehitel Georgea Russlla (Mercedes), dobri dve desetinki pa je na tretjem mestu zaostal Lando Norris (McLaren).

Na četrtem mestu najdemo Maxa Verstappna (+0,313), ki ni bil zadovoljen z obnašanjem svojega Red Bulla. Zaradi specifičnosti ulične steze v Singapurju in majhnih razlik (tokrat je v sekundi končalo kar 13 dirkačev!) se zdi, da bi lahko imel Nizozemec težko nalogo, če bo želel jutri nadaljevati svoj zmagoviti niz, v katerem je dobil zadnjih desetih dirk F1.

Glavni tekmeci bodo očitno Ferrari, Mercedes in McLaren, saj so bili tudi Leclerc (+0,316), Lewis Hamilton (+0,470) in Oscar Piastri (+0,665) zelo blizu aktualnega svetovnega prvaka.

Kvalifikacije bodo na sporedu ob 15. uri, dirka pa jutri ob 16. uri – oboje s prenosom na Sportklubu.