Hamilton svoje odločitve za prestop v Ferrari ne želi pojasnjevati

Avtomoto 18. Apr 202419:00 1 komentar
HAMILTON Lewis
Foto: Profimedia

Odločitev sedemkratnega prvaka v formuli 1 Lewisa Hamiltona, da prihodnje leto dirka za moštvo Ferrari, še vedno buri duhove. A Britanec je prepričan, da se je odločil pravilno in da svoje odločitve javnosti ni dolžan dodatno pojasnjevati.

Hamilton je pred začetkom letošnje sezone z odločitvijo, da bo od prihodnjega leta dalje dirkal za Ferrari, šokiral tako javnost kot svoje mošvo Mercedes. Odločitev se vsaj zaenkrat zdi pravilna, saj še tretje leto zapored kaže na prevlado Red Bulla, bolje kot srebrnim puščicam pa gre zaenkrat ktudi moštvu iz Maranella. Še več, Britanec beleži celo najslabši vstop v sezono v svoji karieri, saj letos še ni bil višje od šestega mesta, po štirih dirkah pa je doslej osvojil vsega deset točk.

“Mislim, da mi poteze ni treba upravičevati. Mislim, da sam najbolje vem, kaj je prav zame. To se ni spremenilo od trenutka, ko sem sprejel odločitev,” je pred VN Kitajske, ki bo na sporedu ta konec tedna dejal Hamilton.

Prestop Hamiltona k Ferrariju je sicer sprožil podobno burno razpravo kot leta 2013, ko je zapustil McLaren in odšel v Mercedes. Sloves Nemcev je bil tedaj namreč daleč od šampionskega. “Ni bilo trenutka, ko bi podvomil v svojo odločitev, prav tako komentarji drugih name nimajo vpliva. Tudi danes me ljudje obrekujejo in to se do konca leta ne bo spremenilo. Samo jaz vem, kaj je dobro zame,” je zatrdil Britanec in dodal, da kljub svojim 39 letom namerava dirkati še nekaj časa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje