Marquez nezadovoljen z motorjem

Marc Marquez
Foto: Guliver Image

Marc Marquez je po koncu testiranja v Maleziji pred novo sezono v razredu MotoGP dejal, da se fizično počuti bolje v primerjavi z zadnjima dvema letoma, v katerih se je mučil s številnimi poškodbami in operacijami. A Španec kljub boljši fizični pripravljenosti nima mirnega spanca, saj ni zadovoljen s prikazanim na stezi v Sepangu.

Marc Marquez je zadnji dan uradnega testiranja postavil deseti čas. Na stezo se je odpravil z vsemi štirimi motorji, ki jih je Honda pripeljala na testiranja. Razlog se skriva v dejstvu, da ima Honda novega tehničnega menedžerja, ki je želel v praksi preveriti, kako stvari delujejo, zato je Marquez kot najizkušenejši v ekipi tudi prevozil največ kilometrov.

“To otežuje življenje dirkaču na testiranju. Ravntožeje motocikla je bil drugačno. Bilo je zelo naporno, toda nadejam se, da je bilo koristno za njih. Včasih dirkač poda pomembne podatke in občutke. Vendar ne potrebuje vznemirjati inžienirjev s svojimi idejami. Ko sem vozil dobro, je bil čas dober, vendar daleč od najboljših. Veliko bolj sem srečen zaradi fizičnega stanja kot zaradi motorja,” je dejal Marquez.

Nekdanji svetovni prvak je bil naravnost navdušen zaradi podatka, da se fizično počuti veliko bolje kot pred letom dni. “To je za mene najpomembnejše. Razumem, kdaj želim biti hitrejši in kdaj počasnejši. Zadnji dve leti je bilo to nemogoče, ker moje fizično stanje ni bilo dobro.”

Marquez pred začetkom sezone pričakuje številne izboljšave na motociklu, a časa ni veliko. Pred začetkom sezone dirkače v kraljevem razredu čaka samo še testiranje v Portimaou.

“To ni motocikel za osvajanje naslova. Potrebujem še en korak. V Portimao ne moremo pripeljati treh motociklov in jih testirati. Važno je izbrati eno smer, en motocikel. Enako je bilo tudi z motociklom v Valencii. Isti koncept, iste težave. Sedaj je čas, da se to popravi. Ne vem, kako, zgolj podajam svoje vtise,” je dodal Marc Marquez.