Sebastian Vettel za okolju prijaznejšo formulo 1

Avtomoto 12. Okt 202114:24
Sebastian Vettel
REUTERS/Hamad I Mohammed

Voznik formule 1 Sebastian Vettel vse bolj razmišlja o življenju po končani športni karieri. Član moštva Aston Martin ne izključuje možnosti, da ostane del tekmovanja, v katerem je osvojil kar štiri naslove svetovnega prvaka.

“Ne vem še, kako se bom odločil, zagotovo pa ne bom vozil še deset let,” je v pogovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung, ki ga je povzela tudi nemška tiskovna agencija DPA, dejal Sebastian Vettel. “Najlažje bi bilo, če postanem televizijski reporter in ostanem del karavane še nadaljnjih nekaj let. A v tem poklicu se ne vidim,” je priznal 34-letnik, ki ima pogodbo z moštvom Aston Martin sklenjeno še za prihodnjo sezono.

Nemec bi precej raje opravljal katero drugo od številnih funkcij v formuli 1, še najraje takšno, s katero bi dirkaški cirkus pomagal narediti prijaznejšega okolju. Prepričan je namreč, da formula 1 ne bi izgubila na svoji spektakularnosti, če bi bila bolj zelena.

“Nobenega dvoma ni, da formula 1 ni okolju prijazna. A živimo v časih, ko imamo na voljo tehnologijo, ki bi jo naredila bolj zeleno in vseeno ostala zanimiva. Pomembni pogovori o tem, kaj lahko spremenimo v prihodnosti, že potekajo. A če ne bo sprememb, nisem optimističen. Če ne bomo ukrepali, bo formula 1 odšla v pozabo,” je še dejal štirikratni svetovni prvak.

Komentari

Vaš komentar