Bodo Rusi odpotovali v Pariz? Zadnjo besedo bo imel Putin

Drugi športi 17. Apr 202416:21 0 komentarjev
Vladimir Putin
Foto: Profimedia

Sto dni pred pričetkom olimpijskih iger v Parizu še vedno ni jasno, ali bodo na tekmovanju pod petimi krogi lahko nastopili tudi ruski in beloruski športniki.

Eno od glavnih vprašanj, ki se te dni postavlja v mednarodnih olimpijskih krogih, je, ali bo uradna Moskva v luči napada na Ukrajino, privolila v pogoje, ki jih je Rusiji postavil Mednarodni olimpijski komite (Mok).

Ta od ruskih in beloruskih športnikov namreč zahteva, da v Parizu tekmujejo kot nevtralni športniki, posledično pa ne smejo uporabljati svojih državnih simbolov in himne, prav tako pa se ne bodo smeli udeležiti otvoritvene slovesnosti. Prepoved nastopa že imajo člani ekipnih športov, pa tudi športniki, ki so povezani z rusko vojsko, ali pa so v preteklosti izrazili podporo vojni.

Mok sicer pričakuje, da se bo na prihajajoče igre v francoski prestolnici kvalificiralo med 36 in 54 ruskih športnikov, a zadnjo besedo bo imel bržkone predsednik Rusije Vladimir Putin. Ta je že zaprosil tako domači olimpijski komite kot ministrstvo za šport, da izda priporočila o tem, ali bo njegova država letos v Pariz poslala svoje športnike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!