NFL: Boj za Lombardijev pokal se začenja brez ‘sveže krvi’

Ameriški nogomet 8. Sep 202213:16 0 komentarjev
Foto: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY via Guliver

Ponoči (SK1 ob 2. 20 uri) se začenja 103. sezona najbolj priljubljenega športnega tekmovanja onkraj luže. V otvoritveni tekmi lige NFL 2022 se bosta pomerila branilec naslova, Los Angeles Rams in prvi favorit stavnic za končno zmago, Buffalo Bills.

Sezona se začenja tam, kjer se je zadnja končala – na pregrešno dragem objektu SoFi Stadium v kalifornijskem Inglewoodu.

Posebnost letošnje jeseni v najmočnejši ligi ameriškega nogometa je ta, da se nobena izmed 32 ekip odgovornosti na najpomembnejšem položaju podajalca ni odločila ponuditi novincu (rookie). Tudi Pittsburgh Steelers, ki so sicer na aprilskem naboru Kennyja Picketta, “pobrali” v prvem krogu, so mu naknadno dodelili status rezerve za Mitchom Trubiskyim.

Prva tekma na celinskem delu Evrope

Tako se bo prvič po 15 letih (2007) zgodilo, da vse ekipe v prvi teden vstopajo brez novinca na položaju “quarterbacka”. Kar zadeva pravil, bistvenih sprememb ni, glavni favoriti za končno zmago, vsaj sodeč po mnenju stavnic, so letos Buffalo, Tampa Bay, Green Bay in Kansas City, nas pa veseli predvsem dejstvo, da si je pot v prvo postavo 53 možakarjev pri San Franciscu z dobrim poletnim kampom priigral napadalni hrust slovenskih korenin, Nick Zakelj.

[Ligo NFL] lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

To je le še eden v vrsti razlogov, da tudi letos ligo NFL spremljate na programih televizije Sportklub. Ne pozabite, sezono 2022 bo zaznamovala tudi prva tekma rednega dela na nemških tleh: v soboto 13. novembra se bosta v popoldanskih urah na münchenski Allianz Areni merili ekipi Tampa Bay Buccaneers in Seattle Seahawks.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!