Darko Jorgić v Macau začel udarno

Drugi športi 15. Apr 202417:21 0 komentarjev
MACAO TABLE TENNIS WTT CHAMPIONS MACAO 2023 (CN)
Darko Jorgić; FOTO: Profimedia

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel svetovni pokal v Macau, na katerem nastopajo praktično vsi najboljši igralci, ki si bodo na koncu razdelili nagradni sklad v višini skoraj milijon evrov. Premagal je Portugalca Tiaga Apolonio s 4:0 (13, 6, 5, 6).

Petindvajsetletni Jorgić, trenutno 13. igralec s svetovne lestvice, se bo v sredo pomeril s Sangsu Leejem iz Južne Koreje.

Svetovni pokal v Macau poteka po spremenjenem sistemu. V skupinskem delu dvoboji potekajo na štiri nize, kar pomeni, da je izid lahko tudi neodločen, 2:2, od osmine finala naprej pa se igra na štiri dobljene nize.

Jorgić je bil v prvem nizu že na pragu zmage, saj je proti 37-letnemu Apoloniu vodil 10:7, vendar se je Portugalec vrnil v igro, najprej ubranil tri zaključne žogice, po izenačenju na 10:10 pa še eno. V napeti končnici je imel nato Apolonia dvakrat priložnost, da osvoji uvodni niz, na koncu pa je Hrastničan le izkoristil svojo peto zaključno žogico.

Darko Jorgić
Foto: Guliverimages

Manj razburljivi so bili preostali trije nizi. V drugem je bilo zadnje izenačenje pri izidu 5:5, v tretjem in četrtem pa pri 2:2.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!