Kaj Luka Dončić počne na obisku v Monte Carlu?

ATP 15. Apr 202415:28 > 15:59 0 komentarjev
Mykonos Dončić
FOTO: Profimedia

Minuli konec tedna so trume teniških navdušencev drle v Monte Carlo, kjer se vsako pomlad tradicionalno odvija istoimenski teniški masters turnir. Na tribunah je kar mrgolelo znanih obrazov iz sveta estrade, eden pa je imel svojega dvojnika kar na igrišču.

Carlos Sainz, Charles LeClerc, Lando Norris, Zendaya, Josh O’Connor, Francesco Totti, to so le nekatera imena zvezdnikov, ki jih očitno zanima kakovosten tenis.

Zmage na turnirju se je nekoliko presenetljivo razveselil Grk Stefanos Tsitsipas, ki je v finalu porazil Norvežana Casperja Ruuda.

Ostro oko uslužbenca turneje ATP, ki skrbi za urejanje družbenih medijev, Bastiena Fachana je med stranskimi sodniki na turnirju opazilo dvojnika slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića.

Nam lahko z resnim obrazom rečete, da podobnost med sodnikom in zvezdnikom Dallasa ni očitna?! Morda pa je obisk Roquebrun-cap-Martina, kjer se odvija tekmovanje, razlog za neigranje Dončića na zadnjih dveh tekmah rednega dela sezone. Šalo na stran, Ljubljančan je nabrušen za začetek končnice in je v ZDA!

Konec obdobja stranskih sodnikov

Čez sodniško službo na pravkar končanem turnirju je bilo izrečenih kar nekaj kritik. Tako je denimo odločitev v sobotnem polfinalu med Cicipasom in Jannikom Sinnerjem ključno vplivala na razplet tekme. ATP naj bi elektronsko preverjanje s tehnologijo “sokoljega očesa” na vseh pomembnejših turnirjih uvedel šele v prihodnji sezoni.

To pomeni, da bo stranskim sodnikom v profesionalnem tenisu dokončno odklenkalo.

Cicipas Tourte
FOTO: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!