VIDEO: Suarez tudi uradno novi član Barcelone

Ljubljana – Tako Liverpool kot Barcelona sta v petek potrdila prestop Luisa Suareza iz Otoka na Pirinejski polotok. Urugvajski reprezentant je s ponosom Katalonije podpisal petletno pogodbo. Točna višina odškodnine ni znana, govori so o znesku med 60 in 94 milijonov evrov.

Dolgo časa smo se naslanjali zgolj na govorice, v petek so vse tri vpletene strani potrdile verjetno največji letošnji poletni prestopi. Luis Suarez bo po Ajaxu in Liverpoolu naslednjih pet let nosil dres Barcelone. Na hrbtu se mu bo svetila številka 9, obvezen zdravniški pregled pa naj bi prihodnji teden opravil v Barceloni.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Suarez, ki je v minuli sezoni blestel z 31 zadetki, si je na svetovnem prvenstvu sicer znova privoščil nov spodrsljaj, ko je ugriznil Giorga Chiellinija, toda kljub temu prišel do prestopa v Barcelono. “S težkim srcem zapuščam Liverpool za novo življenje in nove izzive v Španiji. Moja družina in jaz smo se zaljubili v ta klub, najbolj pa v te neverjetne navijače. Vedno so me spoštovali in tako jaz kot družina tega ne bomo nikoli pozabili, vedno bomo navijači Liverpoola,” je ob slovesu od Anfielda zapisal Suarez. “Nadejam se, da poskušate razumeti, zakaj sem sprejel takšno odločitev. klub je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi me prepričal, da ostanem, toda karieri in življenje v Španiji, kjer živi družina moje žene, je moj velik cilj in ambicija. Verjamem, da je sedaj pravi čas. Brendanu Rodgersu in ekipi želim lepo prihodnost. Klub je v odličnih rokah in prepričan sem, da bo uspešen tudi v naslednji sezoni. Zelo sem ponosen, ker sem odigral svoj del pri povratku Liverpoola med elito Premier lige in posebon v Ligo prvakov,” je še dodal Suarez in za konec še pristavil slavni navijaški napev Liverpoola: “You’ll Never Walk Alone.”

Rodgers: Nihče ni večji od klubaBesede Suareza, da so ga na vsak način želeli zadržati, je potrdil tudi strateg Liverpoola Brendan Rodgers, a da naj bi uprava kluba “po dolgih pogovorih le sprejela njegovo željo po odhodu v Španijo, kjer bo poiskal nove izkušnje in izzive”.

“Luis je zelo poseben talent in zahvaljujemo se mu za vlogo, ki jo je odigral v moštvu v zadnjih dveh sezonah, ko sem bil jaz pri Liverpoolu,” je dejal Rodgers in nadaljeval: “Osredotočeni smo na prihodnost, ker se trudimo z napredkom, ki smo ga naredili minulo sezono, in še naprej želimo dobro igrati v Premier ligi. Prepričan sem, da bomo napredovali in bili močnejši v naslednji sezoni, ko bomo nastopali v vseh tekmovanjih.”

“Če obstaja kakšna stvar, ki nas je zgodovina tega kluba podučila, potem je to, da je Liverpool večji od posameznika. Nadejam se, da bodo naši navijači nadaljevali sanjati in verjeti v napredek. Skupaj bomo klubu prinesli uspeh, ki ga vsi pričakujemo in zaslužimo,” je še dodal Rodgers.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images