Športniki leta 2017: Dragič, Štuhec in zlati košarkarji

Twitter

Slovenski športniki leta 2017 so postali Goran Dragić, Ilka Štuhec in slovenska košarkaška reprezentanca. Pričakovano je bila v ospredju košarka, kjer so slovenski košarkarji letos poskrbeli za pravo evforijo.

Twitter

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani razglasilo najboljše športnike v državi za leto 2017.

Med moškimi je to postal Goran Dragić, ki je bil eden izmed junakov ob osvojitvi zlate kolajne za slovensko reprezentanco, navduševal pa je tudi v Ameriki, kjer je bil eden izmed nosilcev igre Miami Heatov. Gogi je prejel 337 točk, sledil mu je kolesar Primož Roglič (162 glasov), tretji pa je bil mladi talent Luka Dončić (120 glasov).

V ženski konkurenci je slavila Ilka Štuhec, ki je v lanski sezoni navduševala na belih strminah in osvojila mali kristalni globus v smuku in alpski kombinaciji ter postala svetovna prvakinja v smuku. Pred začetkom letošnje pa se je Mariborčanka na žalost poškodovala in ostala tudi brez olimpijskih iger v Južni Koreji. Smučarka je za zmago prejela 376 točk, sledila ji je plezalka Janja Garnbret (174 točk) in judoistka Tina Trstenjak (172 točk).

V izboru za ekipo leta so imeli novinarji še najmanj dela, saj so si letos to brez dvoma zaslužili slovenski košarkarji, ki so osvojili zlato medaljo na evropskem prvenstvu v košarki, kar je zagotovo eden izmed največjih uspehov ekipnega športa v Sloveniji. Slovenski košarkarji so v septembru poskrbeli za pravo košarkaško evforijo v Sloveniji. Najprej, ko so v četrtfinalu premagali Latvijo, noro je bilo že po uvrstitvi v finale, ko je padla Španija. Nepopisljivo pa je bilo po finalu s Srbijo, kjer je Slovenija postala najboljša v Evropi. Med najbolj zaslužnimi zato pa sta zagotovo, oba ki si kruh služita v ligi NBA. Trener Igor Kokoškov in kapetan Goran Dragić

Slavili so pred moško rokometno reprezentanco, ki je v začetku leta osvojila srebrno medaljo na EP v rokometu, slednji so zbrali 22 točk, na tretjem mestu pa je bila namiznoteniška reprezentanca z eno točko.

V lanski je moški konkurenci zanesljivo zmagal Peter Prevc pred Vasilijem Žbogarjem in Timom Gajserjem. V ženski konkurenci pa Tina Trstenjak pred Anomari Velenšek in Janjo Garnbret.

Lani je najboljša ekipa leta postala hokejska reprezentanca Slovenije.