Ob 21:00 na SK 1: Začenja se Sportklubov Vseved

Sportklub Slovenija

Nocoj ob 21:00 si na SK 1 oglejte prvo epizodo športnega kviza Sportklubov vseved. Našega komentatorja Dejana Obreza je izzval Viktor Zelj, ki se je izkazal za odličnega športnega poznavalca in poskrbel za dramatično dogajanje.

Povezano

Kot poudarja voditelj Sportklubovega Vseveda Toni Cahunek sta na prvem mestu zabava in užitek, tekmovalnost je šele v drugem planu, a že ob ogledu prve epizode se boste lahko prepričali, da je dogajanje izjemno zanimivo in tudi napeto. Da bo spremljanje kviza bolj zanimivo, vam imena prvega zmagovalca ne bomo izdali, lahko pa vam zaupamo, da je bilo negotovo vse do konca.

“Ravno zaradi nastale situacije, torej ustavitve športnih lig in tekmovanj, smo se na Sportklubu odločili, da ponudimo ljubiteljem športa novo vsebino. Ko smo tako razmišljali, kaj bi popestrilo dogajanje gledalcem, pa tudi nam komentatorjem, smo dobili idejo, da naredimo športni kviz. Izkoristili bomo tehnologijo, ki omogoča, da tekmovalca sodelujeta kar vsak s svojega kavča. Športni kviz bo vseboval posamične tematike, v 30-minutnih oddajah pa se bodo gledalci pomerili z našimi komentatorji. Vsak gledalec sam izbere želeno temo, izbira pa lahko med nogometom, košarko in tenisom. V naslednjem mesecu bodo v repertoar dodali še atletiko in olimpijske igre, na ta način bodo športne panoge zastopane še širše,” je idejo za Sportklubov Vseved v intervjuju za Metropolitan (celoten pogovor najdete TUKAJ) pojasnil Cahunek in dodal, da se bodo na kvizu zabavali tako naši komentatorji kot gledalci: “Mislim, da enakovredno za vse. Kot soavtor vprašanj si želim, da bi bil zanimiv tako za tekmovalce kot tudi gledalce pred malimi zasloni. Vprašanja morajo biti torej dovolj temeljita, da zahtevajo poznavanje športa, a obenem dovolj široka, da bodo v njih uživali tudi gledalci. Pomemben pri tem je tudi sam koncept, ki mora biti tekmovalen, a predvsem zabaven. Že od malih nog sem velik ljubitelj kvizov in moti me, da so vprašanja v veliki meri brez repa in glave. V našem primeru bodo vprašanja razdeljena na štiri sklope. V prvem bo treba ugibati, ali so trditve pravilne ali ne. V drugem bo tekmovalec v minuti moral odgovoriti na čim več kratkih vprašanj. Sledi tretja rubrika s tematskimi sklopi in treba bo uganiti tistega s pravilnimi odgovori. V zadnjem sklopu bosta oba tekmovalca slišala trditve in morala uganiti, katerega športnika imamo v mislih. Z vsako stopnjo bo lažje uganiti, prej uganeš, več točk dobiš. Mislim, da bo prav zadnja odločala o zmagovalcu.”

Kaj pa tako imenovani “kavč strokovnjaki”? Je to prava priložnost, da pokažejo svoje znanje? “V resnici sem razmišljal tudi o tej temi. Pojem ‘kavč strokovnjak’ ima zelo negativen prizvok, češ da gre za nekoga, ki ne ve veliko, pa bi rad bil pameten. V našem primeru ni tako. Bo pa lahko tekmovalec na kavču solil pamet komentatorju na drugem kavču (smeh),” odgovarja Cahunek.

Želite tudi vi izzvati komentatorja Sportkluba? Več o kvizu in prijavi nanj najdete TUKAJ – pokažite svoje znanje!