Slovenska telovadka zanesljivo v finale Bakuja

Drugi športi 7. Mar 202417:53 0 komentarjev
Tjaša Kysselef
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je uspešno prestala kvalifikacije na preskoku na tekmi svetovnega pokala v Bakuju. Slovenka je z oceno 13,199 zasedla četrto mesto. Najboljša je bila Bolgarka Valentina Georgieva s 13,600. Preostalem Slovencem v četrtkovih kvalifikacijah ni uspelo priti do finalnih bojev.

V ženski konkurenci je na dvovišinski bradlji Lucija Hribar z 12,700 zasedla 22. mesto, najboljša v kvalifikacijah je bila Alžirka Kyalia Nemour s 15,433.

Na parterju je bil v kvalifikacijah med telovadci Anže Hribar 19. s 13,366, Nikolaj Božič pa 46. z 12,033. Najboljša vaja je uspela Japoncu Kazukiju Minamiju (14,466).

Na krogih pa je bil Luka Bojanc 19. z oceno 13,533, prvi v kvalifikacijskih bojih je bil Kitajec Hao You s 15,033.

V petek bo v Bakuju, kjer bi morala tekmovati tudi trenutno poškodovana Teja Belak in sprva prijavljeni Gregor Rakovič, še drugi kvalifikacijski dan.

Tekma v Azerbajdžanu je tretja od štirih svetovnih pokalov, ki štejejo tudi za kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu. Uvodna preizkušnja je bila v Kairu, kjer je bila med finalistkami na gredi tudi Lucija Hribar, v Cottbusu slovenskih predstavnikov ni bilo v finalu, najbližje je bila z desetim mestom Kysselef na preskoku.

Po Bakuju sledi še tekmovanje v Dohi. Za pariško lestvico štejejo trije najboljši nastopi s štirih tekem.

Slovenija si je za zdaj priborila dve mesti na pariškem olimpijskem turnirju. Na poletnih igrah bo nastopila Lucija Hribar, Slovenija pa ima pravico do nastopa tudi na turnirju v ritmični gimnastiki, kjer je kvoto osvojila Jekaterina Vedenejeva

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!