MVP: Dončićev navijač z nadležnim družinskim “prtljažnikom”

Ameriški nogomet 13. Feb 202318:40 komentarji
Mahomes z delom družine po zmagi na Super Bowlu; FOTO: Guliverimage

Z zmago v Super Bowlu si je podajalec ekipe Kansas City Chiefs utrdil status ikone ameriškega nogometa in športa v ZDA. Morda bi lahko na prste ene roke našteli osebe, ki so trenutno v zvezdniškem rangu 27-letnika z drugim šampionskim prstanom in nazivom najkoristnejšega igralca sinočnjega spektakla.

Mahomes je z zmago v finalu lige NFL razbil urok, ki je nad dobitnikom nagrade MVP rednega dela “visel” vse od leta 1999.

Vseh devet igralcev, ki so v Super Bowl prišli s to častitljivo popotnico, so tekmo leta nato izgubili. Podajalec Chiefs, zdaj dvakratni zmagovalec lige, se je tradiciji zasmejal v obraz in vzel drugi šampionski prstan.

Glede na to, da je ameriški nogomet v ZDA z naskokom najbolj priljubljen šport in je, po upokojitvi Toma Bradyja, “Mahomeboy” vsekakor zaščitni znak/obraz lige NFL, bi ga lahko spravili v debato naj športne osebnosti čez lužo. A ne prenaglimo se: Tiger Woods, LeBron James in še kdo bi se našel, ki bi pri tej tezi zavil z očmi.

Teksaško prijateljstvo

Patrick je doma iz teksaškega kraja Whitehouse, v tej zvezni državi je obiskoval srednjo šolo in kolidž (Texas Tech), zato ne čudi njegova afiniteta do Dallasa. Večkrat je na družbenih omrežjih komentiral predstave Luke Dončića in se na športnih prireditvah z njim ob vsaki priložnosti prisrčno pozdravil.

Moram se postaviti na stran mojega prijatelja, Patricka Mahomesa,” je pred Super Bowlom za uradno spletno stran razplet sinočnje tekme napovedal Dončić. Z Mahomesom sta se spoznala leta 2019, ko je podajalec Kansas Cityja prišel na ogled Dallasove tekme, Ljubljančana pa je kasneje nagovoril, naj tudi on postane ambasador živilskega proizvajalca BioSteel.

Mahomesu se pri vsega 27 letih obeta kariera milijarderja, saj mu – poleg bogate pogodbe franšize Chiefs – v denarnico kapljajo tudi sredstva številnih sponzorjev (glej spodnji “čivk”).

Mož brez kakršnega koli incidenta na igrišču ali v zasebnem življenju, pa ima vendarle “prikolico”, zaradi katere njegov klub izgublja pristaše. To sta njegov nadležni brat Jackson Mahomes, ki je “doktoriral” iz TikTok plesnih vložkov in žena Brittany s svojimi izpadi na družbenih omrežjih, kjer obsesivno brani ekipo Chiefs.

Kolebanje, MLB nabor in očetovska vloga

V minuli sezoni sta oba moteča faktorja zapuščine Patricka Mahomesa močno omejila javno izpostavljanje in kdo ve, morda je prav to pozitivno vplivalo na učinek moštva iz zvezne države Missouri, ki je bila lani in predlani za ponovitev dosežka iz sezone 2019 prekratka. Od začetka novembra je ekipa zabeležila le en poraz.

Zaščitniška Brittany Mahomes; FOTO: Guliverimage

Tisti bolj hvale vreden del družine je oče Pat, upokojeni igralec bejzbola, bivši član moštev Twins, Red Sox, Mets, Rangers, Cubs in Pirates. Sina je želel usmeriti v sebi ljubši šport, vendar je Mahomes mlajši na srednji šoli, ob kolebanju med košarko, bejzbolom in ameriškim nogometom izbral slednjega, pa čeprav so ga na naboru 2014 v pozni rundi izbrali Detroit Tigers.

Ne gre zanemariti niti dejstva, da je človek, ki se bo v naslednjih desetih letih Američanom smejal s plakatov, kosmičev in še česa, tudi ponosni očka. Z Brittany sta pred tremi leti v gospodinjstvo pozdravila hčerkico Sterling Skye, lani pa je ta dobila bratca Patricka Lavona. Na nek način so zdaj Mahomesovi otroci – vsaj do septembra, ko se začne sezona 2023 – tudi vsi klubi lige NFL.

Boter športa

Mahomes je pri športnih navdušencih v Kansas Cityju zelo dobro zapisan. Leta 2020 je postal manjšinjski lastnik bejzbol ekipe KC Royals, leto kasneje se je pridružil investicijski skupini, ki finančno podpira nogometni klub Sporting Kansas City, skupaj z ženo pa sta denar vložila tudi v žensko nogometno ekipo Kansas City Current.