Nov državni rekord Neže Klančar, kolajna zelo blizu

Drugi športi 7. Dec 202318:56 0 komentarjev
Neža Klančar
Foto: Profimedia

Končan je tudi drugi slovenski finale tretjega dne evropskega plavalnega prvenstva v kratkih bazenih. Neža Klančar je bila tudi v finalu na 100 m mešano odlična. Še enkrat je poskrbela za nov državni rekord, zaostala pa je le za trojico najhitrejših in zasedla 4. mesto.

Neža Klančar je s časom 58,55 še za 23 stotink sekunde popravila svoj državni rekord iz polfinala, za bronasto medaljo pa je zaostala 22 stotink sekunde.

“Z rezultatom sem zelo zadovoljna. Še en osebni rekord, kar je tudi državni in to je super, saj to pomeni, da res napredujem in, da sem res hitra. Kar zadeva četrto mesto … Seveda bi si želela, da bi bila še malo hitrejša, da bi bila na stopničkah, ampak bom pustila to za naslednjič,” je dejala slovenska junakinja.

“Še en odličen nastop Neže, plavanje zelo dobro, obrati pa se ji niso najbolje izšli. Dovolj je še mlada, da lahko še napreduje in se izkaže na naslednjih prvenstvih,” pa je dodal njen trener Tomaž Torkar.

O zmagi sta odločala Francozinji Charlotte Bonnett (57,47) in Beryl Gastaldello (57,67), ki sta se edini spustili pod 58 sekund. Za bron pa sta se pomerili Švedinja Louise Hansson in Klančar. Odločilno prednost si je tekmica priplavala v prvi polovici po delfinovem in hrbtnem slogu, v drugi pa je 23-letna plavalka Olimpije kljub drobnim napakam na obratih razliko prepolovila. Le desetinko več je zaostala Avstrijka Lena Kreundl.

Rekordna tudi štafeta

Prav ob koncu programa so Janja Šegel, Tara Vovk, Neža Klančar in Katja Fain dosegle še drugi današnji državni rekord na 4 x 50 m mešano – 1:47,09 minute in bile sedme. Janja Šegel je s 27,17 plavala le stotinko sekunde počasneje od dopoldanskega rekorda na 50 m hrbtno, novo rekordno znamko pa je izgubila zaradi devet stotink slabše reakcije.

Vovk, Klančar in Fain pa so plavale po štiri desetinke sekunde hitreje kot dopoldan, bile boljše tudi z reakcijo pri predajah in še za 1,29 sekunde izboljšale najboljšo znamko v državi. In prav finalni nastop je bil novo potrdilo, da so mlade plavalke, ki so pred petimi leti nastopale v mladinski konkurenci, zmogle preboj v širši evropski vrh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!