Po slovenskem sodniku pada z vseh strani

Evroliga 6. Dec 202310:21 1 komentar
Matej Boltauzer je tarča kritik (v sredini). Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski sodnik Matej Boltauzer se je po torkovem evroligaškem večeru in zmagi Partizana nad Monacom (89:85) znašel pod hudim plazom kritik.

Partizan je v torek zvečer v dramatični tekmi po podaljšku strl odpor Monaca in prišel do šeste zmage v sezoni. S polovičnim izkupičkom je zasedba Željka Obradovića, ki znova stavi tudi na izjemen navijaški kotel, ujela vlak ekip s polovičnim izkupičkom. Kar osem klubov ima po nepopolnem dvanajstem krogu na svojem računu šest zmag, kar priča o izjemni izenačenosti najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

”Napredek je očiten. Vseeno nihamo. Od izjemnih obdobij do slabših odsekov. To so padci. Proti Monacu smo v prvem polčasu igrali zelo slabo v napadu, v nadaljevanju pa smo delovali bolje, in sicer na obeh straneh. Tekmo bi lahko zaključili že po rednem delu, a na koncu se vse pozabi,” je po tekmi razmišljal Obradović in se zahvaljeval navijačem za podporo, pa čeprav se je obregnil ob žvižge in žaljivke na račun trenerja gostujoče zasedbe Saše Obradovića.

Precej drugače so bili obarvani odzivi iz tekmečevega tabora. Tarča so bili predvsem sodniki, v prvi vrsti slovenski delivec pravice Matej Boltauzer. “To je sramota za evroligo. Nikoli v svoji karieri nisem govoril o sodnikih, a takšne stvari se ponavljajo. In ne le enkrat. To je sramota za celotno tekmovanje,” je, prepričan o pristranskem sojenju, razglabljal litovski krilni center Donatas Motiejunas.

Košarkarji Monaca so si duška dali tudi na socialnih omrežjih. ”Nekdo mora raziskati, kaj se je pravkar zgodilo,” je zapisal John Brown. Njegov soigralec Alpha Diallo je dejal, da peterka težko premaga osmerico. ”Kakšno situacijo bi lahko komentirali, a pustimo to za jutri,” pa je žogico umirjal trener Saša Obradović in dodal, da tokrat ni zmagala boljša ekipa.

Zanimiv je bil v studiu Sportkluba komentar nekdanjega košarkarja in zdaj analitika Miška Marića. “Nisem klubski funkcionar ali trener, zato za svoje izjave ne bom nosil posledic. Sodniki so se ušteli pri kriteriju. Sodili so katastrofalno,” je dejal nekdanji košarkar Partizana.

Medtem po spletu že kroži šaljiva grafika, ki prikazuje slovenskega sodnika, in sicer kot okrepitev Partizana.


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje