Premagal Nemca in spomnil na obe svetovni vojni

Drugi športi 27. Dec 202322:20 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Škot Scott Williams je danes dobil lekcijo, da je morda po koncu dvobojev pametno najprej ohladiti glavo in šele potem stopiti pred mikrofon. Profesionalni igralec pikada je po zmagi nad Nemcem Martinom Schindlerjem v 3. krogu svetovnega prvenstva, ki poteka v Londonu, poskrbel za sočno izjavo, ki je takoj postala največja novica dneva na Otoku.

Williams je zaostajal z 0-2 in Schindlerja lovil pri 2-3 ter na koncu uspel, po tekmi pa so ga prevzela čustva.

V razgreti atmosferi, značilni za londonski Alexandra Palace, je novinarju po uspehu dejal: “Še nikoli ni toliko ljudi navijalo zame. Vem, da smo Nemce dvakrat premagali v svetovnih vojnah, osvojili svetovno prvenstvo (v nogometu op. a.), ampak tole danes … tudi nemške navijače je bilo slišati.” “Martin se je odlično boril, res nisem pričakoval, da bova šla do odločilnega niza. Izčrpan sem, popolnoma izčrpan,” je v mikrofon razlagal 33-letni Škot, ki sicer živi v mestecu Boston na vzhodu Anglije.

Sledilo je opravičilo

Po koncu popoldanskega dvoboja se je voditeljica televizije, ki v Angliji pokriva tekmovanje Emma Paton gledalcem opravičila za izrečene besede Williamsa.

Zgledu je na nek način sledil še Williams in se za svoje besede delno pokesal na družbenem omrežju X: “Hvala za vsa sporočila! Sicer je bilo tudi nekaj negativnih s strani nemških navijačev, a razumem zakaj! Nič osebnega, le pozitivna tekmovalnost in zbadanje. Sem pač ponosen Britanec!”

V osmini finala SP v pikadu Williamsa čaka zmagovalec petkovega nizozemsko-avstralskega duela Berry van Peer – Damon Heta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!