Slovensko reprezentanco v vaterpolu prevzema član hrama slavnih

Drugi športi 22. Nov 202313:29 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Črnogorski strokovnjak Mirko Vičević je novi selektor slovenske vaterpolske reprezentance. Ekipo, ki jo januarja čaka evropsko prvenstvo na Hrvaškem, je prevzel po bolezni dozdajšnjega selektorja Krištofa Štromajerja. Ta je oktobra odstopil z mesta selektorja in kot trener kranjskega Triglava.

Petinpetdesetletni Vičević je zaslovel že kot reprezentant Jugoslavije ter njenih naslednic ZR Jugoslavije ter Srbije in Črne gore. Z Jugoslavijo je bil med drugim olimpijski prvak leta 1988, pa svetovni prvak 1986 in 1991 ter evropski prvak 1989 in 1991, v različnih reprezentančnih selekcijah pa je zbral skoraj 280 nastopov.

Klubsko kariero, ta je trajala kar 26 sezon, je Vičević začel v domačem Kotorju, kasneje pa kar je ob kratki epizodi v Barceloni kar 16 let igral v Italiji za Pro Recco, Brescio in Savono.

Kot trener se je preizkusil v domačem Kataru, pa tudi v mlajših selekcijah črnogorske reprezentance, prav na kratko pa tudi v Crveni zvezdi, ki pa je jo zapustil že po nekaj tednih zaradi žaljivega odnosa navijačev do njegovega hrvaškega porekla. Vičević je tudi član hrama slavnih.

Vičević še v času nastopanja za Brescio; FOTO: Guliverimage

Črnogorski strokovnjak bo reprezentanco Slovenije vodil najmanj do konca letošnjega evropskega prvenstva, ki ga bosta Zagreb in Dubrovnik gostila med 4. in 16. januarjem. Slovenija bo na EP nastopila v skupini C skupaj s Slovaško, Nizozemsko in Romunijo, bržkone pa bo slovenska skupina turnir igrala v Dalmaciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!