Slovenke presenetile v Dohi

Drugi športi 11. Feb 202410:32 0 komentarjev
Katja Fain
Foto: Aleš Fevžer

Slovenske plavalke Neža Klančar, Janja Šegel, Katja Fain in Hana Sekuti so na svetovnem prvenstvu v Dohi poskrbele za prvovrstno presenečenje in se z izidom 3:42,11 kot osme prebile v večerni finale na 4 x 100 m prosto. Začasno so na 17. mestu svetovne lestvice, na olimpijske igre v Parizu pa vodi 16 najboljših časov.

Za popoldanski del imajo standardne reprezentantke Klančar, Šegel in Fain glede na osebne rekorde še nekaj rezerve, nalogo pa je 100-odstotno že dopoldan opravila 17-letna plavalka ravenskega Fužinarja Sekuti, ki je bila sicer z letečim startom s 56,38 skoraj sekundo hitrejša od osebnega rekorda. Popoldan bo v boju za olimpijske igre štel prav rezultatski napredek.

In prav najmlajša je tudi odbila napad Hongkonga v zadnji predaji ter Sloveniji priplavala 26. finale na tovrstnih tekmovanjih in popravni izpit v lovu na olimpijsko normo. Posebej pomemben pa je dopoldanski dosežek za slovensko žensko plavanje, saj je bila finalistka svetovnih prvenstev doslej v zgodovini le nekdanja radovljiška šampionka Sara Isaković.

Peter John Stevens prvič pod mejo 1:01 minute

Zelo dobro formo je potrdil tudi 28-letni Peter John Stevens. Na 100 m prsno se je z 1:00,87 prvič v karieri spustil pod mejo 1:01 minute in osvojil 24. mesto. Za štiri desetinke sekunde je popravil osebni rekord iz leta 2016. Izid 27,80 na obratu pa je tudi lepa napoved za disciplino 50 m prsno, v kateri se je lani v Fukuoki uvrstil v finale.

FOTO: Guliverimage

Slabše je šlo njegovemu nekdanjemu sotekmovalcu iz kranjskega Triglava Sašu Boškanu, ki je na 400 m prosto s 3:56,38 za osebnim rekordom zaostal štiri sekunde in osvojil 37. mesto. Že v ponedeljek ga čaka nastop v paradni pol krajši razdalji v prostem slogu.

Ob Boškanu bo v ponedeljek v Dohi na 100 m prsno nastopila še Tara Vovk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!