Z goljufijo do zmage na ribiškem tekmovanju

Drugi športi 14. Okt 202213:28 0 komentarjev
športni ribolov
Foto: xDennisxAndersonx/Guliver Image

V praktično sleherni športni panogi obstaja možnost goljufanja, pred nepoštenimi tekmovalci ni imun niti športni ribolov. Na začetku oktobra se je v medijih pojavila zgodba o škandalu na tekmovanju na Eriejskem jezeru - tekmovalni čoln številka 12 se je poslužil nedovoljenih sredstev.

Zmagovalec tekmovanja pod imenom Lake Erie Walleye Trail postane tekmovalec, ki se na koncu pohvali z največjo težo ulova. Jacob Runyan in Chase Cominsky sta tekmovalno žirijo poskušala pretentati tako, da sta ulovljene ribe napolnila s svinčenimi kroglicami.

Motiv je bil jasen, saj se je zmagovalcu obetalo 30 tisoč dolarjev denarne nagrade. A nadzorniki tekmovanja na čelu z vodjo Jasonom Fischerjem so podvomili v zadnji ulov čolna številka 12 in s pomočjo detektorja kovin razkrili načrt Runyana in Cominskyjega.

Kasneje so ju na sodišču v Clevelandu obtožili zaradi goljufije, poskusa kraje in posedovanja nedovoljenega blaga. Prav tako so ju ovadili tudi za kaznivo dejanje nedovoljene posesti divjadi. Naslednja obravnava je razpisana za 26. oktober.

Spodaj si poglejte posnetek uradnega tehtanja, po katerem so razkrinkali nepridiprava.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!