Pique za spremembo vrstnega reda izvajanja enajstmetrovk

Euro 2020 7. Jul 202117:28 0 komentarjev
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Nekdanji španski reprezentant in član Barcelone Gerard Pique je po izpadu španske vrste v polfinalu evropskega prvenstva proti Italiji kritiziral način izvajanja enajstmetrovk.

Španija se je v torek poslovila od evropskega nogometnega prvenstva, potem ko jo je po izvajanju enajstmetrovk premagala reprezentanca Italije. Nad razpletom je bil tako kot številni Španci močno razočaran tudi branilec Gerard Pique, prepričan, da so zahodni sosedi v finale napredovali, ker so prvi izvajali strele z bele točke.

“Ni naključje, da so štiri tekme evropskega in južnoameriškega prvenstva dobile ekipe, ki so prve izvajale enajstmetrovke. Statistika pravi, da tisti, ki jih izvaja prvi, ima večje možnosti za zmago. Prav zato na turnirjih ni pravično, da se vrstni red določi z metom kovanca,” je ocenil nogometaš Barcelone.

Pique, ki je za špansko vrsto zbral 102 nastopa, je zato predlagal zanimivo rešitev, ki bi bila po njegovem mnenju precej pravičnejša. “Mislim, da je najboljši format ABBAABBAAB. Moštvi bi se tako izmenjavali na način, ki ni tako čustveno naporen za tiste, ki zgrešijo,” je pripomnil 34-letnik, sicer ponosen na predstave, ki so jih pokazali varovanci selektorja Luisa Enriqueja.

“To je bil velik turnir za Španijo. Moramo biti ponosni. Mislim, da na prvenstvu ni boljše ekipe, a enajstmetrovke so lahko zelo krute,” je na twitterju zapisal Pique.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!