Dončić jezno: Mislite, da bomo šli do finala kar tako?

Eurobasket 2022 5. Sep 202211:18 4 komentarji
Luka Dončić
Foto: FIBA

Luka Dončić je med nedeljskim dvobojem proti Bosni in Hercegovini povzdignil glas. Med minuto odmora se je na klopi jezil tudi na svoje soigralce in nato zalučal še plastenko vode. Slovenija bo četrto tekmo na evropskem prvenstvu odigrala v torek ob 20.30, ko ji bodo nasproti stali domačini Nemci.

“Energija je nekaj, na kar lahko vplivamo. Če tega nismo sposobni nadzorovati, se lahko odkrito vprašamo, kaj delamo tukaj,” so po porazu proti Bosni in Hercegovini v tretjem krogu skupinskega dela odmevale besede Klemna Prepeliča.

Da energija ni bila na zadostni ravni, se je slovenski izbrani vrsti zgodilo še drugič v tednu dni. Spomnimo, podoben razlog za poraz so v taboru Slovenije prepoznali že na zadnji tekmi pred EuroBasketom, v kvalifikacijah za SP 2023 proti Nemčiji, ko so naši košarkarji visoko izgubili.

Dončić na klopi povzdignil glas

Drugi poraz v osmih dneh, prvi na EP v Kölnu, je v moštvo vajeno zmagovanja naselil nekaj trenj. Na to je v nedeljo opozorila kretnja Prepeliča, usmerjena proti selektorju, namig kapetana Gorana Dragića, da bi lahko igral kakšno minuto več in tudi odziv Luke Dončića med minuto odmora, ki jo je Sekulić zahteval 53 sekund pred koncem tekme proti BiH ob zaostanku z 89:93.

“Mislite, da bomo šli do finala kar tako, a? Ajde, v p**** m****!,” je jezo stresal prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste in ob tem še zalučal plastenko vode. Sledila je nova sočna kletvica in dodaten komentar. “Malo borbe, kar naprej govorimo, ej!” Nekaj medijev je poročalo, da je Luka ob jezi izrekel tudi podcenjujočo opazko proti Bosni in Hercegovini, čeprav tega na posnetku ni slišati.

VIDEO: Dončićevo jezo na klopi si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Luka je sicer proti Bosni vpisal 16 točk, a mu je precej preglavic delal met za tri točke, zgrešil je namreč vseh osem poizkusov. Prav tako mu je nekaj težav povzročala bolečina v zapestju, med tekmo se je namreč večkrat prijel za roko.

Slovenci z boji na evropskem prvenstvu nadaljujejo že v torek, ko se bodo ob 20.30 pomerili z Nemčijo. Dodatne motivacije jim po porazu z Nemci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in po plazu kritik, ki so se na njih zasluženo vsule po slabi nedeljski predstavi, zagotovo ne bo manjkalo. Bo odziv zmagovit, kot za uvod v EP proti Litvi?

Več iz Kölna

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje