Ni ponovil poteze Italijana: “Trikrat sem se že ločil”

Eurobasket 2022 14. Sep 202210:29 0 komentarjev
nemčija španija francija poljska eurobasket košarka polfinale
Foto: Guliverimage

Selektor nemške košarkarske reprezentance Gordon Herbert je bil po zmagi nad favoriziranimi Grki na domačem Eurobasketu izjemno dobro razpoložen. Nemci so se uvrstili v polfinale in so zdaj v igri za odličja.

Nemci so pred domačimi gledalci šokirali Grke, ki so po Srbiji še drugi veliki favorit za končno slavje, ki je moral velik prej, kot se je pričakovalo, zapustiti Eurobasket 2022. Domači košarkarji so blesteli v napadu, dosegli so kar 17 trojk, od tega Franz Wagner in Andreas Obst kar deset.

Grki jim niso mogli slediti in v solzah zapustili Eurobasket 2022, v nemškem taboru pa se je začela prava veselica. Po tekmi je bil nasmejan tudi nemški selektor Gordon Herbert.

“Grčija ima veliko talenta, a moji igralci so bili danes na vojaški misiji. Neverjetno, kaj nam je uspelo. Čakata nas še dve tekmi, cilj ostaja kolajna. Ko sem to rekel pred tedni, so mislili, da sem nor, zdaj bomo le uživali in le razmišljali o Španiji,” je po tekmi novinarjem razlagal kanadsko-finski državljan na klopi Nemčije.

Ni jim želel dati kreditne kartice

Eden izmed novinarjev ga je vprašal, če bo po tej veliki zmagi izpolnil obljubo in vse veliko zmago proslavil s kozarcem vina? “V tem trenutku bi mi bolj pasalo mrzlo pivo,” se je zasmejal in sam od sebe dodal, da ne bo ponovil poteze italijanskega selektorja Gianmarca Pozzecca, ki je svojim fantom dal kreditno kartico.

Sam je zavrnil prošnjo nemškega zvezdnika Dennisa Schröderja. “Ne bom jim dal kreditne kartice. Dennis jo je želel, a morajo vedeti, da sem se že trikrat sem se ločil, ne bi mu bil všeč limit na njem,” je se zasmejal Herbert.

Herbertu se je po veliki zmago smejalo: