Po sodnikih pada z vseh strani

Eurobasket 2022 6. Sep 202215:08 0 komentarjev
Foto: Fiba

"Fiba, prosim, zaustavite košarkarsko vojno," je na predzadnji tekmovalni dan skupinskega dela EuroBasketa na transparent zapisal litovski ''protestnik''. Pod njegov zapis bi se prav gotovo podpisali kar nekaj košarkarjev.

“Pritožba ni bila vložena v predvidenem roku,” je pred dnevi predstavnik Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) zavrnil pritožbo litovske košarkarske zveze. Ta se je nanašala na nemško tehnično napako, po kateri bi moral Jonas Valanciunas izvajati dodaten prosti met, a je bil zanj prikrajšan.

To je morda le najbolj v nebo vpijoč primer, ki simbolizira nekakovostno sojenje in številne napake. Evropsko košarkarsko prvenstvo je namreč naslednje veliko reprezentančno tekmovanje v nizu, na katerem pravice ne delijo najboljši sodniki. Med Evroligo in Fibo namreč še naprej zeva globok prepad, najbolj priznani sodniki pa so pristali na evroligaški strani.

O tem je v ponedeljek na kratko spregovoril tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić. “Sami vidite vse težave. Tega je veliko. Fiba bi morala ukrepati,” je dejal košarkar, ki je sicer znan po – pogosto kar pretiranem – ukvarjanju s sodniki. Tokrat ima kar nekaj somišljenikov. Med košarkarji, trenerji, navijači …

Foto: MaPa

Večina bi se verjetno podpisala pod protestni zapis, ki ga je danes pred dvorano v Kölnu obesil litovski ljubitelj košarke. “Fiba, prosim, zaustavite vojno v košarki. Vrnite evroligaške sodnike. Naj najboljši košarkarji tekmujejo pod nadzorom najboljših in najbolj izkušenih sodnikov. Spoštujte navijače iz vseh držav,” je zapisal in bil deležen precejšnjega zanimanja mimoidočih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!