Vlatko Čančar: Liga NBA me trenutno ne zanima

Delite:
Vlatko Čančar. Foto: Fiba

Primorski krilni košarkar Vlatko Čančar je bil eden od junakov ob četrtkovi zmagi nad Litvo (92:85), s katero je zasedba Aleksandra Sekulića v prvem preizkusu potrdila vlogo favorita. Na opazko, da bi si po reprezentančnih predstavah zaslužil tudi večjo vlogo v ligi NBA, pa se odziva z zamahom z desnico.

“Tudi mi imamo pravico do slabe tekme. Še dobro, da se nam je to zgodilo v kvalifikacijah in ne na samem prvenstvu. Je pa ta tekma dober pokazatelj, kako igrati v prihodnje,” je v mešani coni pod mogočnimi tribunami dvorane Lanxess v Kölnu, na kateri se je trlo litovskih navijačev, ugotavljal Vlatko Čančar, zadovoljen, da je porazu v Münchnu sledil odločen slovenski odgovor (92:85).

“Ključna je bila priprava. Dobro smo bili pripravljeni na Sabonisa in Valančiunasa. Na račun tega smo prejeli tudi nekaj trojk. A do izraza je prišla naša vztrajnost,” je nadaljeval 25-letni Koprčan, ki je ob natančnem metu v dobrih 25 minutah dosegel 11 točk, ujel tri odbite žoge in soigralcem namenil tri asistence, v eni od akcij večera pa je Mindaugasu Kuzminskasu namenil atraktivno blokado, ki je nemudoma postala spletni hit. “To je ta naša kljubovalnost,” je ostal skromen Čančar.

A vseeno … Je res le igralec za reprezentančno košarko? Si ne bi nemara, resda v kakšnem manj konkurenčnem klubu, zaslužil večje vloge tudi v ligi NBA? “Trenutno me liga NBA res ne zanima. Z mislimi sem povsem pri evropskem prvenstvu,” je z zamahom roke odvrnil član Denverja, ki mu je poleti namenil novo triletno pogodbo. Seveda, brez jasnega zagotovila o igralskem statusu.

Foto: Fiba

“Kar pa se mojih reprezentančnih iger tiče, lahko rečem le, da je to plod trdega dela na treningih in potrpežljivosti,” nadaljuje Čančar, ki ni imel težav z rafalom žvižgov s tribun. “Nihče te ne bo maral, če mu na zadnji stopnički preprečiš nastop na olimpijskih igrah. Po drugi strani pa je užitek igrati pred takšno publiko,” se je na lanskoletno olimpijsko vizo v Kaunasu spomnil 203 cm visoki Primorec, ki se je izkazal tudi z delom v obrambi. A tudi pri tem ostal skromen.

“Težko je pokrivati dva tako dominantna centra. A to ni le delo nas, višjih igralcev. Vsi so prispevali svoj delež,” je dejal in se znova vrnil v München. “Potrebovali smo neko klofuto, da se spustimo na realna tla,” je dejal. A če je Litva sama po sebi predstavljala izziv, bo že v soboto proti Madžarski in nedeljo proti Bosni in Hercegovini slika nekoliko drugačna. Pomislek o podcenjevanju? “Ne, ne. To je drugo tekmovanje. Spodrsljaja si ne smemo privoščiti. Najprej dan počitka, nato pa Madžarska,” je odgovoril Vlatko Čančar.

Komentari

Vaš komentar